directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao reclama Mas que posi ordre a 'l'olla del grills' del Govern pel tema de les successions

Esquerra creu que el 'desori' del Govern demostra 'la bondat' de la mesura del tripartit

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Ridao, ha titllat al Govern 'd'olla de grills' per la divergència d'opinions al voltant de l'eliminació de l'impost de successions. Ridao ha reclamat al president de la Generalitat, Artur Mas, que posi ordre entre les seves files perquè 'el sainet' sobre aquest tema 'va camí de ser pitjor que el dels 80km/h'. Per Esquerra, la rectificació del Govern sobre l'eliminació total de l'impost demostra 'la bondat' de la mesura adoptada pel tripartit que ja deixava la liquidació tributària 'en un 3%' de les rendes catalanes. Segons els republicans, el Govern és captiu d'una mesura 'electoralista, i irresponsable' que és 'incapaç de complir'.

Comparteix
   


Etiquetes
Després de l'executiva setmanal, el secretari general d'Esquerra Republicana, Joan Ridao, ha carregat contra el Govern pel que ha definit com el 'sainet' de l'impost de successions. Ridao ha definit a l'executiu de Mas com una 'olla de grills' per les declaracions i rectificacions que sobre el tema han fet alguns del seus membres i ha reclamat al president Mas que 'posi ordre' entre les seves files.

Per Esquerra, l'anunci que l'impost no s'eliminarà sinó que només es reduirà, demostra la 'bondat' de la mesura que ja va aplicar el tripartit i que 'deixava al 94%' de la població exempta de la tributació. En opinió dels republicans, en aquest tema el Govern 'és captiu' d'una promesa 'electoralista, oportunista i irresponsable' que va fer durant les eleccions i que ara no podrà complir. El secretari general de la formació republicana també s'ha referit al tema de l'energia nuclear. Ridao ha reclamat que es recuperi el debat sobre l'us d'aquesta energia i ha anunciat la intenció de la seva formació de portar el tema al Parlament. Segons ERC, en aquest tema el Govern està 'desaparegut' i l'executiu central 'desorientat'.

Cimera anticrisi
Amb motiu de la cimera anticrisi convocada pel president Mas per aquest divendres, Joan Ridao s'ha queixat que encara no hagi arribat cap document sobre una reunió que des del Govern s'ha plantejat com la 'gran proposta o alternativa catalana a la crisi econòmica. Esquerra ha criticat que aquest document no arribi fins pocs dies abans de la cimera perquè no 'hi haurà temps per estudiar-la' i d'evitar que la reunió sigui 'un entreteniment o l'escenificació' d'un debat. Per Ridao 'el Govern dels millors' demostra improvisació i manca de criteri en aquest assumpte'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.