directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Les germanes de Puig Antich parlen

L'Imma, la Montse, la Carme i la Merçona Puig Antich han fet públic un comunicat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Impotència. Sembla que per algunes determinades qüestions els anys no passen. Les germanes d'en Salvador Puig Antich comencen el seu comunicat així: "Avui és un altre dia trist per a nosaltres". Per a elles i per a tothom que tingui un mínim de sentit de la justícia. Ahir la Sala Militar del Tribunal Suprem va decidir no permetre que els familiars de Puig Antich presentin un recurs perquè aquest tribunal revisi la sentència franquista per la qual l'anarquista català va ser condemnat a mort i executat el 2 de març de 1974. Podeu llegir-ne el comunicat sencer.
salvador puig antich
Salvador Puig Antich

Comparteix
   


Etiquetes
directe!cat us ho explicava ahir. La Sala Militar del Tribunal Suprem va decidir no permetre que els familiars de Salvador Puig Antich presentin un recurs perquè aquest tribunal revisi la sentència franquista per la qual l'anarquista català va ser condemnat a mort i executat el 2 de març de 1974, a l'edat de 25 anys, a la presó Model de Barcelona. El passat 23 de maig el Suprem va desestimar el recurs de súplica que les germanes de Puig Antich havien presentat contra la resolució que considera "inútil" i "innecessari" el testimoni de qui va ser advocat defensor de Puig Antich i la pràctica d'una pericial sobre el document de l'autòpsia de l'inspector mort, suposadament, per Puig Antich.

Comunicat de les germanes de Salvador Puig Antich


Avui és un altre dia trist per a nosaltres. Si, l'any 1973, un Tribunal Militar es va avenir a representar una farsa de judici contra el nostre germà i el va condemnar a mort per acontentar els sectors més assedegats de sang del final del franquisme, avui, amb la distància de més de 34 anys, amb una democràcia teòricament consolidada i amb un poder judicial que hauria de ser independent de qualsevol interès aliè a la justícia, ens trobem en la mateixa situació. L'equip d'advocats que ens representa ha treballat amb eficàcia absoluta, ha reunit i presentat una àmplia bateria de proves noves amb argumentacions contrastades i contundents. Ha presentat nous testimonis i proves pericials. Això era el que legalment es requeria perquè el cas del nostre germà es pogués revisar.

Les proves de la defensa del Salvador que en el seu dia no es van realitzar o no es van acceptar, ara han estat sobre la taula de la sala cinquena militar del Suprem. D'ells depenia un acte reparador de justícia i no ho han volgut així. Davant d'aquesta indefensió decebedora que avui ens toca viure, ens preguntem en què es diferencia aquell sistema dictatorial, capaç de condemnar a mort el nostre germà, entre molts d'altres, i aquest sistema democràtic que no fa res per tancar ferides que encara supuren. Després ens demanaran que oblidem el passat i que mirem el futur. No podrem mai.

Ens preguntem si aquesta mateixa ànsia judicial que ara ha negat la revisió el que ha fet és defensar aquell nefast tribunal que, al seu temps, va signar, sense garanties processals, la pena de mort contra el nostre germà. Sabem que no estem soles en aquest moments. Agraïm l'ànim i el suport que ens fan arribar innombrables persones i col·lectius. La societat en general i la catalana en particular ha entès que el cas del nostre germà no és una qüestió estrictament personal o familiar. Hi ha en joc conceptes poderosos com la dignitat o la restauració de la justícia. Sabem que no som les úniques persones que estem en aquesta situació. I també sabem que hem de continuar fins que un dia o altre es reconegui la profunda injustícia que es va cometre, quan el 2 de març de 1974, el botxí collava el garrot amb el vistiplau d'un sistema judicial corrupte, indefensable des de la perspectiva dels temps que vivim.


Imma, Montse, Carme i Merçona Puig Antich




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Manel M. Porta i Monfort fletxa Sant Cugat del Vallès
15 de juny de 2007, 09.13 h

Aquest és un dels problemes de la transició, en ser una reforma i no una ruptura molts dels qui a la pràctica manen ara són els mateixos que manaven aleshores o els seus descendents. Ja sé que la gent canvia i també que no es pot responsabilitzxar els fills dels pecats dels pares; el problema és que hi ha qui no canvia o que hi ha fills que segeuixen el mateix camé dels pares... per exemple el fiscal del cas.
Tot el meu suport a la família de Puig Antich cal continuar i si fos el cas a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de juny de 2007, 07.30 h

Se ha pintado la fachada, para cambiarlo de color ,peró el interior del edificio conserva las mismas esencias que en tristes anterior epoca.
La cuestión es cambiar algo , paro no cambiar nada


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de juny de 2007, 20.54 h

Ben volguda família Puig Antich:
Reveu el meu afecte i consideració i un trist, però alhora orgullós record pel vostre estimat germà. Heu de saber que malgrat que els tribunals militars espanyols us deneguen el dret de restaurar el nom d'en Salvador, la realitat i la veritable justícia estan ben lluny de recolzar els arguments d'aquests servents del franquisme, que encara avui, domina les esferes del poder a Espanya. De fet, aquesta circumstancia, us dona la raó i a ulls de totes les pers... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Bucarest fletxa Barcelona
14 de juny de 2007, 15.14 h

Trist, lamentable i indignant. Aquesta és la flamant "democracia española" que ens ha de defensar i protegir. Tot el suport per a l'Imma, la Montse, la Carme i la Merçona. Venceran però no convenceran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.