directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras recorda que defensant els Països Catalans es defensa Europa

Els Verds-Confederació Ecologista se suma a la candidatura d'ERC

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat d’Esquerra al Parlament Europeu, Oriol Junqueras, ha respost aquest dilluns en un míting a Bunyola (Mallorca) les declaracions d’aquest cap de setmana del primer secretari del PSC, que demanava als partits nacionalistes que no anessin a Europa a defensar Catalunya. Junqueras ha afirmat que ‘Esquerra va al Parlament Europeu a defensar Europa, la qual cosa significa que també defensarem els Països Catalans i l'Euroregió, perquè els Països Catalans formen part d’Europa’. ‘I per tant’, ha afegit, ‘anem a defensar els Països Catalans perquè així també defensem Europa’. ‘Per què hem de fer servir una via si en podem utilitzar dues?’, s’ha preguntat. Per altra banda, la coalició electoral que integra ERC, Aralar, EA i el BNG ha sumat un nou soci, i Els Verds-Confederació Ecologista també s'ha sumat a la candidatura.

Comparteix
   

Junqueras ha assegurat que ‘la nostra feina té sentit en el conjunt d’Europa, construint les predisposicions i complicitats necessàries perquè els europeus ens ajudin a defensar els interessos dels Països Catalans’, tal i com ha passat recentment amb l’informe Auken sobre l’urbanisme al País Valencià o en la defensa del multilingüisme i del model educatiu del Principat de Catalunya, ‘gràcies a les gestions efectuades per Bernat Joan i per l’Aliança Lliure Europea’, grup al qual està adscrit Esquerra.

‘Els únics que aportem alguna idea nova per afrontar la crisi’

Junqueras també ha parlat del paper que juga el grup Verds-ALE al Parlament Europeu, sobre el qual ha afirmat que és ‘l’únic que aporta alguna idea nova per sortir de la crisi econòmica davant l’actitud conservadora dels grups socialista i liberal’. ‘Els únics que encarem la crisi amb fermesa som nosaltres’, ha assegurat.

Pel candidat independentista, ‘aquesta actitud conservadora s’ha posat en evidència en la reunió del G-20, en què les tesis més decisives han estat proposades pels EUA, pel Regne Unit i pel Japó, amb una actitud més decidida’. Unes propostes, ha afegit, que ‘van en la línia que treballa Esquerra, basades en l’estímul fiscal i les polítiques socials, assumint si cal més dèficit públic’.

Els Verds-Confederació Ecologista se suma a la candidatura d'ERC


Pel que fa a la coalició electoral que liderarà Junqueras, Els Verds-Confederació Ecologista ha decidit sumar-se a la candidatura d'ERC, el BNG, Aralar, EA, CHA i Entesa per Mallorca de cara a les eleccions europees del pròxim 7 de juny. Segons ha explicat el secretari general d'ERC, Joan Ridao, aquest partit va aprovar dissabte, amb el 70% de vots a favor del seu consell polític, sumar-se a aquesta candidatura. Ridao ha recordat que es tracta de 'la força hegemònica en l'espai verd en el conjunt de l'estat espanyol' i que són 'la marca homologada en termes europeus de les forces polítiques ecologistes'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
7 d'abril de 2009, 19.50 h

Canvi d´opinió el tal EX-VOTANT..., és un invent del DIRECTE.CAT per crear ambient i animar a contesta´l.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 d'abril de 2009, 18.19 h

L'Oriol Junqueras, es presenta per ERC, que és un partit que té per sòcis estratègics al partit de la Maria Badia, el PSOE-NE, la qual afirma que no creu que el catalá hagi de ser oficial a Europa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.