directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'advocat Xavier Monge encapçalarà la CUP de Barcelona a les eleccions del 22 de maig

Sobre el no-acord amb ERC, afirma: 'No ens podíem sumar a una candidatura que no proposés un trencament amb el vigent model de ciutat'

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

L'advocat i exportaveu de Maulets Xavier Monge, de 25 anys, serà el cap de llista a Barcelona de la coalició CUP-Des de Baix per a les eleccions del 22 de maig. 'Volem donar un gir de 180 graus a la ciutat', ha afirmat durant la presentació de la candidatura, celebrada just davant de l'Hotel Barceló-Raval, 'símbol de l'especulació urbanística' que la CUP barcelonina i Des de Baix volen combatre. 'Ara per ara, a Barcelona és més fàcil ser multat per jugar a pilota al carrer que aconseguir una plaça a l'escola pública', ha denunciat Monge. Acompanyaran a Monge el politòleg Joan Teran i el tècnic comunitari Jorge Sánchez (Des de Baix).
CUP Barcelona, Xavier Monge, CUP, Des de Baix
Comparteix
   


Etiquetes
Preguntat sobre l'oferta que havia fet ERC a totes les formacions independentistes, Monge ha explicat que la CUP no s'hi havia sumat perquè 'Esquerra no ha ofert res que no hagi fet durant les anteriors legislatures. Per tant, no ens podíem sumar a una candidatura que no proposés un trencament amb el vigent model de ciutat'.

Monge, que ha evitat avançar cap previsió de vots, ha afirmat: 'Volem fer arribar nostra proposta a tots els barris. El 22 de maig podrem valorar si ho hem aconseguit.' En aquesta mateixa línia, el número 3 de la candidatura CUP-Alternativa per Barcelona, Jorge Sánchez, ha assegurat: 'El 22 de maig, la trajectòria de la candidatura no s'acaba, sinó que volem anar més enllà, consolidant i atraient més forces polítiques i socials que estan per un canvi de model a Barcelona.'

Contra el 'totxo'
Sánchez també ha explicat que la CUP i Des de Baix tenen la intenció 'd'obrir una petita escletxa dins el que és el consens que no hi ha alternativa a la Barcelona del turisme, dels serveis i del totxo', mentre que Isabel Vallet, número 4 de la llista, ha apuntat que volen promoure uns serveis públics 'universals i de qualitat', motiu pel qual proposen 'municipalitzar els serveis públics, recuperant la gestió d'aquells que estan externalitzats', com 'el Bicing i el tramvia'.

Entre d'altres punts del programa que ha desglossat Vallet, hi consta la intenció de convertir Barcelona 'en un referent en l'estalvi energètic', que la ciutat 'avanci cap al residu zero', que es declari 'municipi lliure de desnonats' i que fomenti els pressupostos participatius. La CUP i Des de Baix també proposen 'que es derogui l'ordenança de civisme actual' per fugir de 'la multa entesa com a única solució' i que 'cap persona es quedi sense casa'. Per tots aquests motius, segons Vallet, 'aquest és el programa de les classes populars de la ciutat'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
Albert fletxa Barcelona
23 de març de 2011, 10.54 h

Jo crec que s'ho haurien d'haver pensat més bé i continuar negociant amb ERC, com a mínim a les eleccions municipals de Barcelona, per a donar entrada a alguna de les seves alternatives al possible programa comú, bàsicament per tres motius:1- No es van presentar a les eleccions catalanes, on crec que haguessin tret representants, per tant la seva "visualització" a nivell d'electorat és molt baixa. 2- No oblidem que sempre estem parlant d'eleccions municipals a Barcelona, és a dir d'un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Laura fletxa Gràcia
23 de març de 2011, 00.29 h

Moltes felicitats Xavi! Crec que han presentat un gran candidat! Una persona intel·ligent i treballadora.
Endavant i que tingueu molta sort!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Amb seny fletxa Barcelona
23 de març de 2011, 00.27 h

A la gent que critica a la CUP de Barcelona: Heu pensat si els vostres partits de referencia i els vostres estimats politics en tot el temp que han tingut han fet algo per canviar el model de ciutat? Portabella ha estat al govern de la ciutat... i molt lo que es diu molt no ha fet per canviar-la, Laporta... més s'hi val no parlar-ne, Bertran i Lopez Tena, un trepa i un notari... ja em diras... Doncs mira, sincerament crec que la CUP es un projecte sense personalisme que dona igual qui esta de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Joan fletxa Barcelona
22 de març de 2011, 21.09 h

#16 No seras tu el plasta intoxicador? A cagar a la via... i la CUP que n'aprengui de SI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
22 de març de 2011, 21.03 h

Trobo molt encertada la decisió de la CUP de presentar-se amb Des de Baix sense perdre les seves sigles, ja que al meu entendre, la CUP porta molt temps treballant en l'àmbit muncicipal per tot Catalunya i ara a Barcelona. La CUP té bastanta més força que Des de Baix en tots els aspectes. Tot i així és una bona decisió unir i no dividir el que és l'esquerra de veritat. I aquells que critiquen la CUP sense conèixer-la que s'informin abans d'acusar-la de pro-soviètica i comunista perqu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Carla fletxa Barcelona
22 de març de 2011, 21.01 h

I repeteixo, a veure si algú de les CUP m'ho explica: Perdonin, pero com és possible que la CUP presenti un imberbe de 25 anys a la batllia? Que no hi toquen?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
jan fletxa girona
22 de març de 2011, 20.25 h

SENYORS:

hI HA DUES O TRES PERSONES QUE ES DEDIQUES A CRITICAR EL PROJECTE DE LA CUP DE BARCELONA EN DIFERENTS PORTALS. SE'LS A VIST EL PLUMERO. ESCRIUEN EL MATEIX COMENTARI A TOT ARREU I VOTEN VOTS NEGATIUS EN TOTS ELS COMENTARIS COHERENTS QUE ESCRIU LA GENT....QUE SERÀ QUE ELS preoCUPa?

Salut i canya!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Laura fletxa Barcelona
22 de març de 2011, 19.12 h

#13 Una cosa és ser jove i la'ltra ser un nen que es pensa que ho sap tot. Vaig tenir la desgràcia de coïncidir amb el Monge a les mogudes anti Bolonia i et puc assegurar qués és un divo-histèric intractable que es pensa que és un nou Che. Això sí, de familia molt ben acomodada, evidentment.

Anem arreglats amb aquesta gent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Alfred fletxa Barcelona
22 de març de 2011, 19.06 h

#12 Home, si no votes la CUP pel color dels cartells em sembla que ho diu tot de tu. L'altra cosa és obrir el debat si anar amb gent com DDB suma o resta a nivell electoral. Jo personalment, i sense haver treballat mai ni a la CUP ni a DDB no ho veig gaire clar. Més que res perquè el que m'ha arribat d'aquesta gent és que proclamen unes coses que després no segueixen. M'explico: a DDB decideixen tres i els altres a seguir ordre i això diu molt poc d'una organització "de base".

L'únic ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
roger fletxa barcelona
22 de març de 2011, 19.03 h

Doncs jo trobo bé que posin a un jove de cap de llista, ja n'hi ha prou de vells corruptes! Cal energia jove per fer canviar el país. El que m'hauria agradat i no ha estat és una unió entre erc, cup, si, rcat, etc, la culpa però no és de ningú en particular, sinó de tots. Ànims a la CUP i a tota la resta de forces independentistes!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.