directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un informe alerta de 'risc per a la salut' si els estudiants continuen ocupant la facultat d'Educació de la UdG

Els estudiants ho neguen rotundament

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un informe elaborat per l'Ajuntament de Girona i la Generalitat alerta del 'risc per a la salut' que pot ocasionar l'ocupació -en contra de Bolonya- dels estudiants a la facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UdG) si es continua fent com fins ara. L'informe alerta que hi ha una manca de neteja tant del porxo com del vestíbul i diu que l'emmagatzematge d'aliments i residus no es fa correctament. El text alerta que, en dies de temperatura elevada, els aliments i les escombraries poden ocasionar males olors i proliferació d'insectes i rosegadors. Els estudiants, per la seva banda, demanen un segon informe 'imparcial' perquè diuen que aquest té 'càrrega política'.
universitat de girona estudinnts ocupacio
Comparteix
   

L'informe, que va ser demanat per la vicerectora d'Estudiants, Helena Benito, data d'aquest dilluns i s'ha emès des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament i l'Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat. En una inspecció duta a terme el 31 de març, els tècnics van observar l'aspecte que presentava l'entrada de la facultat –on els estudiants dormen- i part del porxo exterior, que els manifestants utilitzen com a cuina i menjador.

El text de l'informe ressalta que al porxo hi havia 'alguna olla totalment ennegrida amb restes de menjar', estris de cuina 'bruts en caixes al terra' i recipients 'plens de residus'. A més, l'informe indica que algunes de les fruites i verdures que es guarden en caixes es troben 'en estat de descomposició'.

El text ressalta que a la zona no es disposa d'aigua potable, i concreta que 'les restes de sucs dels cuinats s'aboquen directament al clavegueram', fet que està prohibit. En referència a la part del vestíbul, on dormen els estudiants, s'indica que hi ha una 'escampada' de matalassos –alguns dels quals 'força malmesos-, màrfegues i tendes. També es fa esment al fet que la zona desprèn 'males olors' perquè no es ventila de manera suficient.

A l'apartat de conclusions, l'informe destaca que si l'ocupació es continua fent en aquests termes hi ha 'risc per a la salut'. S'indica que 'la manca de neteja' del porxo i 'l'emmagatzematge de menjar sense condicions' és 'un focus de proliferació de microbis i insectes' com mosques, formigues, paneroles o –fins i tot- 'rosegadors'.

També es concreta que els matalassos poden ser un focus de 'puces que es podrien reproduir i ocasionar una infestació important a la facultat'. Per aquests motius, l'informe recorda als estudiants que la prohibició de llençar directament l'aigua de cuinar a la claveguera, i exposa diverses recomanacions si continua l'ocupació.

L'informe demana no emmagatzemar aliments, retirar la vaixella 'bruta utilitzada' i rentar els estris de cuina, netejar 'd'immediat' la zona utilitzada per cuinar i menjar, i diàriament 'recollir i netejar la zona utilitzada com a dormitori'.

Els estudiants ho neguen

Els estudiants, per la seva banda, han criticat que l'informe respon a 'una petició institucional' i que les seves recomanacions 'no estan justificades per riscos reals de la salut de ningú' sinó que responen a 'pressions polítiques'. L'assemblea d'estudiants ha afirmat que veuen amb bons ulls que es facin aquestes inspeccions però han demanat que es repeteixi l'informe i que el facin 'professionals sense vinculacions polítiques'. A més, demanen que les inspeccions es facin en presència d'estudiants.

Després de conèixer el resultat de l'informe, els estudiants han mostrat el seu 'compromís dels estudiants amb la neteja i la higiene' i han desocupat parcialment els espais per tal que els serveis de neteja de la universitat puguin fer una neteja 'a fons'.

Els estudiants també contradiuen l'informe i afirmen que les males olors són 'les mateixes que hi pot haver a cada casa' i justifiquen que ventilen cada matí l'espai obrin les portes. A més, diuen que 'no hi ha més insectes' que quan van començar l'ocupació i que tampoc hi ha puces perquè els matalassos els porta cadascú de casa seva.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Narcís fletxa Girona
9 d'abril de 2009, 12.21 h

És absolutament increïble. Una excusa per a desallotjar-los de forma imminent. Llegiu l'informe vosaltres mateixos i veureu quina poca credibilitat té: www.assembleaudg.blogspot.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.