directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP, més lluny de governar a les Balears

El PSOE i UM arriben a un preacord per governar

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Unió Mallorquina té la clau del govern Balear. Passades les eleccions i amb els resultats sobre la taula UM tenia clar que volia fer un gir cap a l'esquerra. Últimament les relacions no anaven bé amb els conservadors i ara ha arribat a un preacord amb els socialistes. El PP, lluny de rendir-se, aquest migdia té una última reunió amb Maria Antònia Munar. El PP diu que UM no podrà refusar l'oferta de Matas. De totes maneres sembla ser que el PP ho té difícil per governar les Illes Balears.
parlament balears illes govern
El PP acabarà perdent el domini del Parlament balear

Comparteix
   


Etiquetes
El canvi serà possible. El PP no gvernarà les Illes Balears si s'acompleix el preacord entre els socialistes i els mallorquins. Aquest acord però engloba també al Bloc PSM-IU-Verds-Esquerra. Això suposa un gir molt important doncs tant tant el govern de les Balears com el Consell de Mallorca passaran de mans conservadores a mans socialistes. L'acrod va ser possible ahir a la tarda després de varies reunions. Encara existeix un petit escull al pacte, però, i és el tracte a l'Ajuntament de Palma de Mallorca, que governa el PP des del 1991.

Ara doncs, és un moment clar per saber quin serà proper govern de les illes Balears. El PP no tria la tovallola i encara té esperances de convèncer a Unió Mallorquina en una reunió prevista entre la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, i el president del PP balear, Jaume Matas. El PP afirma amb la boca ben oberta que Matas farà a Munar una oferta que "no podrà rebutjar", però encara no se'n coneixen les condicions.

Si Matas no es prou convincent es quedarà a l'oposició quedant-se sense socis i a un escó de la majoria absoluta.

UM, un partit centrista, nacionalista i liberal, presidit per Maria Antònia Munar, amb el 6,75% dels vots, s'ha convertit en la triple clau de les majories a les illes Balears. El grup mallorquinista, que ja té experiència en aliances progressistes, va analitzar en els darrers dies el mapa sorgit de les urnes i es va "inclinar" ràpidament per "un canvi" cap a pactes a l'esquerra.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.