directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Daniel Gómez: 'El subministrament energètic s'està convertint en el principal problema de la humanitat'

Reflexiona sobre la crisi nuclear al Japó i alerta que 'ja hem fet tard' i som davant una 'situació insostenible'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La incertesa per les conseqüències de l'accident nuclear al Japó després del terratrèmol i el posterior tsunami ha reobert el debat sobre els riscos de l'energia nuclear. En aquest context l'activista i president de l'Associació per a l'Estudi dels Recursos Energètics (AEREN), Daniel Gómez, reflexiona sobre la qüestió en un article per a directe!cat en què alerta que 'el subministrament energètic' juntament amb el canvi climàtic s'està convertint en 'el principal problema de la humanitat'. Gómez considera que s'hauria de reflexionar sobre els riscos que s'assumeixen per sostenir el consum energètic actual i lamenta que el mercat i la tecnologia ja han fet tard per garantir en el futur un consum similar a l'europeu a nivell planetari.

Comparteix
   


Etiquetes
Gómez explica que les revoltes populars al nord d'Àfrica i a l'Orient Mitjà i la crisi nuclear després del terratrèmol al Japó 'posen en relleu la importància de l'energia en les societats industrialitzades'. En el cas del món àrab perquè les accions polítiques i militars estan relacionades amb les reserves de petroli i gas; en el cas del Japó perquè 'la voluntat d'aconseguir certa independència energètica els ha dut a sembrar les seves illes de centrals nuclears malgrat l'evident risc d'accident'.

Partint de la base que el consum d'energia actual és insostenible a llarg termini, la tesi de Gómez és que els 'desequilibris en el consum energètic mundial són tan greus que és impensable que amb les tecnologies que coneixem avui puguem assegurar un consum equivalent a l'europeu per a tota la població mundial'. 'Els mercats i la tecnologia han fet tard', conclou i alerta que la situació 'ja és insostenible'.

Com a solució, demana reflexionar sobre què significa 'realment el progrés, i sobretot, quin tipus de progrés ens podem permetre' tenint en compte que 'la major part de la humanitat encara no gaudeix d'un benestar material suficient' i que 'els països rics estem començant a pagar el preu d'un desenvolupament excessiu'. Al seu parer, el camí passa per 'la redefinició del que significa el benestar'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
joan fletxa sa
23 de març de 2011, 16.34 h

mantida


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de març de 2011, 10.29 h

En tot cas el problema no el causa ni rau en la humanitat. El problema l'ha causat les súper multinacionals petroleres les quals tenen hipotecats tots els polítics del món. També les multinacionals automobilístiques. En el primer cas, l'nsigne i ínclit científic Nicolàs Tesla, el van marginar a l'oblit absolut i fins i tot morí a la misèria, quan va descubrir que l'energia elèctrica es podia obtenir gratuïtament de la natura i podia ser transmesa sense cables d'un continent a l'altr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.