directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 22:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ramon Tremosa: 'El PSC porta 30 anys prostituint la paraula federalisme'

Es mostra crític amb el 'peix al cove', que creu una 'estratègia negativa pels catalans'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha acusat el PSC d'haver estat 'prostituint' la paraula federalisme durant 30 anys. 'Per mi això és un escàndol', ha assegurat en una entrevista a l'ACN. 'És escandalós que el PSC encara vagi dient que és federalista, que és catalanista, quan manté coses que Franco va deixar molt ben lligades al llit de mort', ha assegurat, en referència, per exemple, al sistema aeroportuari.
ramon tremosa, ciu, europees
Comparteix
   

Tremosa s'ha mostrat crític amb el 'peix al cove', que creu una 'estratègia negativa pels catalans', tot i defensar el pacte del Majestic. A més, ha afegit que si el nou Estatut no resol els 'dèficits' actuals de Catalunya 'en convindrà fer un altre'. Tremosa ha assegurat que ell no seria candidat de CiU a les eleccions europees, i estaria 'a la torre de vidre que és la universitat', 'si l PSC hagués fet la seva feina' i hagués aconseguit que 'Catalunya com a mínim fos federal i no hagués d'estar patint per trens, aeroports o finançaments que no arriben i que empobreixen el meu país'.

El candidat de CiU ha estat crític amb el fet que els socialistes catalans donessin suport als pressupostos de la Generalitat pel 2009 quan s'havia incomplert la data del 9 d'agost com a límit per negociar el finançament. Per Tremosa, 'l'adversari electoral, o qui no està fent la feina que esperem que faci, és el partit que governa la Generalitat, que controla les principals conselleries, que té 25 diputats a Madrid, dos ministres i una clau molt gran per avançar en la solució dels problemes que tenim i que ofeguen el país'.

D'aquesta manera, Tremosa centra la seva crítica en els socialistes catalans, ja que considera 'especialment escandalós que el PSC vagi dient que és federalista, que és catalanista, quan manté coses que Franco va deixar molt ben lligades al llit de mort'. Tremosa ho ha dit en referència, per exemple, del model aeroportuari 'soviètic' que 'Franco va deixar quan va morir al llit i que cap govern espanyol ha canviat'.

Proximitat amb Junqueras

Per contra, ha assegurat que vol evitar mantenir cap cara a cara amb candidats com el d'ERC, Oriol Junqueras. 'No m'agradaria que les poques diferències que poguéssim tenir fossin amplificades en clau d'un combat fratricida que hi ha hagut en els últims anys entre CiU i ERC', ha dit, tot afegint que seria 'un joc de suma zero, o suma negativa'.

Tremosa ha explicat tenir algunes 'similituds' i 'coincidències' amb altres candidats i espera poder fer 'moltes coses junts' amb Junqueras o amb el candidat d'ICV, Raül Romeva. 'La denúncia que hem de fer és la de qui no fa la feina i diu que és federalista, que per a mi és una paraula sagrada', ha afegit, en referència al PSC.

El català al Parlament europeu

El candidat de CiU ha remarcat que si el català no és en aquests moments llengua oficial al Parlament europeu és per voluntat del govern espanyol. 'En darrer terme qui té el botó per arreglar aquest tema és José Luis Rodríguez Zapatero', ha dit, tot advertint que 'és un tema que, en primera instància, es resol a Madrid i els catalans ho han de saber'.

Si cal, un altre Estatut

Tot i que el 'peix al cove' va ser una pràctica habitual dels governs presidits per Jordi Pujol en la seva relació amb l'estat espanyol, Tremosa se n'ha mostrat crític. 'M'ha semblat sempre una estratègia negativa per als catalans', ha dit, ja que 'perpetua una imatge de pidolaires i rondinaires per treure pocs fruits'. Per contra, el candidat de CiU recorda que es mostrava partidari d'un nou Estatut que 'blindés l'autogovern català, el finançament i les infraestructures, independentment de si a Madrid hi havia un govern simpàtic o antipàtic o manaven uns o altres amb majoria simple'.

Tremosa, però, també ha advertit que si el nou Estatut no resol aquests 'dèficits', 'en convindrà fer un altre'. 'La meva generació té dret a fer un altre Estatut, perquè cada generació té dret a revisar i qüestionar el marc legal', ha assegurat.

Tot i ser crític amb el 'peix al cove', Tremosa ha defensat que el pacte del Majestic, subscrit l'any 1996 entre CiU i PP, és el millor pacte de legislatura. 'Dins dels insuficients avenços del peix al cove', ha dit, 'la sardineta més maca és la del 1996'. De fet, Tremosa ha advertit que si el PSOE hagués governant ininterrompudament 'avui la Generalitat no participaria en l'IVA' i tampoc hi hauria 'una autonomia parcial dels ports'.

'On està el pacte del Majestic del PSC? No hi ha pacte, no hi ha res, hi ha zero, un cove sense peix, quan el PSC ha tingut 25 diputats i ha fet governs a Madrid', ha reblat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
25 de gener de 2021, 14.26 h

MOD APK


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi80 fletxa València
11 d'abril de 2009, 01.18 h

Acaba la frase, Tremosa: el PSC prostitueix la paraula Federalisme, i tu has prostituit la paraula Sobiranisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 d'abril de 2009, 19.29 h

El PSC no és per casualitat el PSOE-NE, que tinc entés que és sòci estratègic d'ERC?.



I no, els del PSOE-NE no son ni federalistes ni confederalistes ni catalanistes ni res que tingui a veure amb Catalunya, son espanyolistes, o més propiament, nazionalistes espanyols, cosa que els fa coincidir amb el PP fins l'extrem de pactar a Euskadi per tant, per silogisme, ERC és sòcia estratègica d'un partit nazionalista espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Malena fletxa Barcelona
10 d'abril de 2009, 15.48 h

Tremosa té raó en el que diu del PSC. El problema és que sempre diu el mateix. L'he llegit a unes quantes entrevistes i sempre ens parla del PSC i el seu suposat federalisme. A part de que ja cansa, trobo a faltar més idees i que ens expliqui quin projecte d'estat té el seu partit CiU: federalista, sobiranista, regionalista, independentista, confederalista, sucursalista, vivaspaña, o tot alhora?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 d'abril de 2009, 12.31 h

Quanta raó que tens TREMOSA..¡¡ però no mes ni menys, que la feu anar (sobirania), els convergents. Sou com com dos gotes d'aigua, sorgides de la mateixa font. Font, que només brolla UNIONISME amb Espanya. I tu TREMOSA, has estat un dels màxims exponents, enganyant a molta gent amb els teus salts de "baliga balaga" a un cotat i a l'altre. Encara que també a molts, no hens as enganyat i saber.em que al darrera teu, només hi ha que un simple convergent mes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 d'abril de 2009, 12.05 h

M'encanta, Tremosa i Junqueras fotent canya als veritables unionistes, al PSOE català. Espero que això no s'espatlli, és molt fàcil desenmascarar una colla de mentiders, només cal posar-s'hi. D'aquí no res veurem com comencen a posar-se nerviosos aquests espanyolistes del PSC.



Endavant Tremosa, endavant Junqueras, vosaltres si sabeu quin és el vostre país, vosaltres si sabeu quin territori aneu a defensar a Brusel·les. Aquests dos candidats m'han fet tornar la il·lusió.Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.