directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 10:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tremosa creu que la majoria de plataformes ecologistes 'no tenen raó de ser'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha assegurat que 'en alguns casos' les plataformes ecologistes 'tenen raó de ser', però 'en la major part dels casos, a criteri meu, a Catalunya no en tenen'. En una entrevista a l'ACN, Tremosa ha explicat que un dels motius que fa que ara mateix estigui amb CiU és que considera 'molt frívol que alguns partits que abans estaven a l'oposició alimentessin totes aquestes plataformes i moviments que en alguns casos tenen raó, però que en molts casos no la tenen'. Tremosa creu que s'ha arribat a un punt que hi hauria una gran oposició fins i tot a la construcció d'un pantà, 'una font d'energia perfectament neta'.
ramon tremosa
Comparteix
   

'No volem la MAT, però tampoc el parc eòlic ni energia solar ni altres sistemes d'energies renovables que no són tant contaminants però poden tenir un impacte visual', ha dit i interrogant-se a la vegada, 'com mourem els trens, com il·luminarem les cases, com farem anar les màquines'.

'Ara m'imagino la construcció d'un nou pantà, tot i que ja tenim els que necessitem. Si aquest país no tingués pantans i hi hagués aquesta possibilitat, que és una font d'energia perfectament neta, seria impossible de fer avui', ha afegit. Tremosa creu que 'ara es recull el que s'ha sembrat'.

El candidat de CiU a les europees considera que 'en alguns casos les plataformes ecologistes tenen raó de ser, però la major part de casos no la tenen'. A més, ha defensat que CiU ha estat 'més coherent' i 'en una mateixa línia' en aquest sentit.

Soterrar trams de la MAT

D'altra banda, i sobre la línia de Molt Alta Tensió (MAT) a les comarques gironines, Tremosa ha dit que 'atès que és una obra de gran envergadura i per a molts anys' i que ha de servir per fer-hi passar 'molta' corrent elèctrica, s'ha mostrat partidari de 'ser sensible als aspectes estètics i mediambientals i si convé soterrar trams els soterraria'. 'Entenc que l'impacte visual que creen' aquest tipus d'infraestructures 'ha de ser minimitzat al màxim', ha dit.

Tremosa ha recordat que ell mateix ja s'ha mostrat partidari perquè la línia de la MAT del Pallars passés per un traçat on 'ja hi ha torres d'alta tensió' per tal de 'no malmetre un paisatge verge'. 'Seria partidari de trobar en cada cas la solució més idònia d'acord amb els agents locals per minimitzar els impactes i els costos que té per un territori assumir el pas d'una infraestructura com aquesta, que va en benefici de molta més gent que no pas la d'aquell poble', ha reblat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
12 d'abril de 2009, 10.45 h

A Aquest tal Jaume, es veu que no li han posat cap d'aquestes torres al bell costat de ca seva, ni l'hi han destrossat el jardí per a passar-hi els camions i màquines per a muntar-la. Aquest tal Jaume, quan deu anar a passeig, només deu fer-ho amb el cotxe. És a dir que per a ell, anar a passeig és anar en cotxe. On no arribi el cotxe no hi arriba ell. En quant a en Tremosa, si tingués dignitat, no hauria ni encetat aquest tema. D'associacions ecologistes, encara ni ha poques per a poder a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordic fletxa Barcelona
11 d'abril de 2009, 23.59 h

J. Vila:



Noi, no sé en quin món vius tu, però des de fa més d'una dècada que existeix un ampli i molt actiu moviment social contra la MAT, com per exemple la plataforma No a la Mat (nomat.org) o fins i tot l'AMMAT, que agrupa alguns municipis contraris a aquesta línia de molta alta tensió.



El problema és el de sempre, que fins que la gent no ha vist la magnitud de la tragèdia (quan s'aixequen les torres) no ha arribat la indignació. Però fa anys que molta gen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jom fletxa Cervera
11 d'abril de 2009, 23.31 h

Jaume, els temps han canviat. L'economia ha de passar d'una concepció clàssica a una concepció multicriterial. No pot ser que per fer infraestructures només es mirin els possibles beneficis i se n'infravalorin els costos. No pot ser. Els ecosistemes ens aporten recursos naturals, que és el que fa funcionar l'economia. Hem de fer tot el possible perquè les alteracions no esdevinguin irreversibles.



Siguem un País que es prengui les energies renovables seriosament (actualment no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 d'abril de 2009, 22.55 h

COMPLETAMENT D'ACORD RAMON JA VA SENT HORA QUE PARLEM CLAR, AQUI DARRERA DELS ECOLGISTES TENIM EL PAIS ATURAT I AIXÒ NO POT SER, OSTRES CAL FER INFRAESTRUCTURES PER AQUEST CAMÍ NO HAGUESSIM FET NI L'AP7 PER QUE TAMBÉ PASSA PER UNA VALL PRECIOSA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
J. Vila fletxa Caldes de Montbui
11 d'abril de 2009, 19.25 h

Si que és ben curiós que ningú, ni ecologistes ni res, és queixin del bestial impacte de les noves torres de la MAT que s'estan construint al costat de les velles per exemple a Sant Feliu de Codines i Sant Quirze Safaja.

És poden seguir els treballs dia a dia des de la mateixa carretera i sense baixar del cotxe, s'estant aixecant torres de 100 metres d'alçada, s'estant obrint nous camins per fer passar els camions i les enormes grues que han d'aixecar les peces fins els 100 metres i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Barcelona
11 d'abril de 2009, 15.21 h

Si fos pel Tremos des de Salses a Guardamar i de Fraga a Maò, to seria ciment. Fins i tot el mar on vol construir el nou aeroport del prat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.