directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tresserras i la Comissió de la Dignitat demanen el retorn immediat dels papers de Salamanca pendents

La Comissió anuncia mobilitzacions

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, s’ha reunit amb representants de la Comissió de la Dignitat per tal de reactivar els tràmits per a la devolució de la documentació confiscada durant el franquisme i que encara es troba a l’Arxiu de la Guerra Civil de Salamanca pendent de ser retornada a Catalunya.
tresserras
El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació Joan Manel Tresserras

Comparteix
   


Etiquetes
En la roda de premsa posterior, el conseller ha destacat la tasca duta a terme per la Comissió de la Dignitat en tot el procés i ha manifestat que “és incomprensible que no es reuneixi de manera immediata la comissió mixta Estat-Generalitat”. Tresserras també ha instat el Ministeri de Cultura a “comprometre’s a establir a curt termini un calendari amb garanties per al retorn de la documentació” que correspon a 300 particulars i entitats i que ocupa al voltant de 1.300 caixes. El conseller ha manifestat que “si no fos així, algú podria tenir sospites de què no hi ha una voluntat prou intensa per part del Ministeri per completar el procés”.

Així mateix, Joan Manuel Tresserras ha explicat que paral·lelament a aquest calendari, el Govern de Catalunya ha iniciat ja tots els tràmits necessaris per tal de no demorar més el procés una cop convocada la comissió mixta. D’aquesta manera, el conseller ha presentat als membres de la Comissió de la Dignitat tres documents sobre el treball dut a terme pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per accelerar el procés per al retorn de la documentació pendent: un esborrany sobre les característiques tècniques per tal de treure a concurs els treballs de digitalització dels fons; un informe sobre les condicions i procediments de restitució dels arxius als particulars, i els llistats i bases de dades dels documents identificats per part catalana, corresponents al conjunt de la documentació pendent de retorn.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació ha insistit en el compromís de la Generalitat per accelerar al màxim el retorn dels documents i s’ha mostrat convençut que el Govern de l’Estat complirà els seus compromisos. “Els dubtes formals que algú pugui tenir sobre alguns documents no poden ser una coartada per aturar tot el procés i que es reuneixi la comissió mixta” ha dit. En aquesta línia, Tresserras ha recordat que alguns dels particulars amb documentació confiscada ja han mort i ha dit que el retorn dels documents “té una dimensió més moral que política”.

Per part de la Comissió de la Dignitat, Toni Strubell ha assenyalat que la Comissió de la Dignitat “ha trobat plena complicitat en el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació” i ha agraït “la feina feta i la transparència vers la Comissió en tot el procés”. Strubell ha mostrat la seva “preocupació per la demora sense justificació en la convocatòria de la reunió de la comissió mixta” i ha anunciat que continuaran treballant activament per tal de desbloquejar el retorn.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jo fletxa BCN
15 de juny de 2007, 10.31 h

Els papers han de tornar TOTS ja !!!! Que aquesta historieta ja fa massa temps que dura i personalment a mi em té una mica fart pq reclamar una obietat com aquesta crema molt.

Si et roben el cotxe triguen 60 anys per tornate´l i a més o fan per peçes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.