directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 09:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Especial doble fletxa

Zapatero s'enroca amb Espanya

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant


nous ministres, govern espanyol, zapatero
Comparteix
   

La sortida de Solbes del govern i la dimissió del seu número 2, David Vegara (l’home del PSC dins el ministeri per garantir el finançament) mostra el gir centralista que Rodríguez Zapatero ha decidit impregnar al seu nou equip ministerial.

És també la confirmació de la pèrdua d’influència del PSC dins del PSOE, la prova evident de com Espanya i el PSOE paguen la fidelitat dels 25 diputats de la sucursal catalana dels socialistes espanyols. I és en aquests context que s’emmarca les campanyes d’intoxicació que el Grupo Prisa (en plena bancarrota financera) ha començat contra tot aquell que gosa mantenir la demanda d’un bon finançament per a Catalunya.

Fa pocs dies, l’editorial d’aquest mitjà al servei del PSOE menys federal, tractava la renovació de l’acord d’entesa de document al servei del PSC , i on ERC renunciava a bona part de les seves exigències sobre finançament, alimentava sens dubte l’ofensiva del govern espanyol per forçar un acord de finançament amb Catalunya en contra del mateix Estatut.

Per terra, mar i aire, la segona LOAPA és en marxa; Blanco, Salgado i Chaves són exemples de la voluntat de Rodríguez Zapatero per tancar el model autonòmic, i per fer-ho els cal una actitud submisa del President Montilla. I per aconseguir-ho cal desestabilitzar els republicans.

Iceta i Zaragoza (els dos estreteges del PSC) participen de la campanya i són els encarregats sobre el terreny de guanyar-se els sectors minoritaris del republicans que podrien ser partidaris de mantenir el govern malgrat un mal acord. Saben que si no ho aconsegueixen, el pas del PSC per la Presidència de la Generalitat té els dies comptats. Zapatero posarà en marxa el pla B, que a més li servirà per a recuperar el suport de CiU.

Zapatero li oferirà a CiU el suport socialista per tornar a la Generalitat (compliria la promesa feta a Mas, i a més impedirà un acord CiU-ERC, que no vol de cap de les maneres) i aquest cop sacrificarà la seva filial per aconseguir-ho. Veurem si se’n surt, o ERC trobarà el camí per a convèncer tant CiU com el PSC del paper cabdal de la unitat d’acció per a superar els moments difícils que ens ha tocat viure, i sobretot per a superar l’enroc de Zapatero amb Espanya.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
anna fletxa bdn
23 d'abril de 2009, 20.00 h

Devant del problema que hi haurá Catalunya-españa, pel finançament,(espero que sigui de l'ostia), ara entenc el perqué de la notícia "la infanta cristina s'en vá a víure als EEUU." Dèuen tenir por, que no esclati una revolta a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
23 d'abril de 2009, 12.48 h

el que està clar és que el psc no pot continuar a la generalitat doncs està sotmesa a la casa mare, la matriu, el psoe. Sempre he considerat indignant pel país aquest fet.

El que de debò molesta a zapatero és l'acord ciu-erc ja que és el que suposa més trencament amb les idees unionistes, les ideees del psoe i del psc.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Cesc Silvestre fletxa València (Paisos Catalans)
21 d'abril de 2009, 15.25 h

El q cal és intentar dividir el PSC. El q fan els espanyolistes amb esquerra, però a l´inrevés.

Per exemple, quan Carretero escriu algo, els espanyols ho aprofiten per dividir-nos. I molts independentistes, seguint-li el joc a l´espanyolisme, parlant de crear més partits. En canvi, Maragall (ex-president de la Generalitat, ni més ni menys!) se´n va del PSC i ningú parla de divisió del PSC, o de q Maragall se´n hauria d´anar a esquerra... Els independentistes semblem subnormals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 d'abril de 2009, 12.10 h

Pasbort, és que al País Basc passa com a Catalunya: Que de Bascos ja no n'hi ha. A Catalunya, de catalans ja no en queden. Aquelles paraules que tan identifiva l'idiosincràsia catalana, i que últimament tan utilitzen els falsaris i hipòcrites de polítics que tenim, el famós "Seny Català", ara no és més que una utopia, llevat que li canviïn el nom pel de "Juicio, sentido o buen hacer castellano", que tants d'avantatges ens porta i ens ha portat. Maleïts siguin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pasbort fletxa Vila-real
13 d'abril de 2009, 11.43 h

SABEIS QUE....



Yo confieso que adoraba a los bascos, creía que heran una raza diferente, pero despues de la GRAN CANALLADA hecha por unos y aceptada por otros, en mi opinión los de la ETA merecen un RESPETO que los otros han perdido, aún queda un tanto por ciento DIGNOS pero será suficiente para curar a tantísimos....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pep fletxa barcelona
12 d'abril de 2009, 21.45 h

us felicito per aquest especial finançament, feu un bon relat de la situació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.