directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament seguirà discutint que es pugui saldar la hipoteca entregant el pis, mentre el govern espanyol ja ho descarta

Si les proposicions de llei prosperen a la cambra catalana s'haurà de designar els diputats que la defensin al Congrés · Zapatero adverteix que 'no és el moment en absolut'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Mentre el Parlament discuteix les tres proposicions de llei d'ICV-EUiA, ERC i Ciutadans perquè el Congrés faci els canvis legals perquè els deutes hipotecaris es puguin saldar amb el retorn de l'habitatge, el govern espanyol ha tancat la porta en banda als canvis. Així, si les iniciatives prosperen i s'aproven a la cambra catalana, la delegació de diputats catalans que viatgi a Madrid per defensar-la ja sap que hi trobarà un no per resposta. Així ho han advertit aquest matí al Congrés espanyol la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, que ha afirmat que el seu executiu no té intenció de fer cap modificació legal per permetre la dació en pagament i el mateix president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en resposta al portaveu d'ERC, Joan Ridao, que ha estat taxatiu assegurant que 'no és el moment en absolut' d'obrir aquest debat.
ple, parlament, artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
La vicepresidenta ha explicat que 'no està en el propòsit del govern espanyol' fer modificacions legals en aquesta direcció i ni tan sols s'ha mostrat partidària d'estudiar fórmules alternatives que vagin pel camí de la dació en pagament. 'Jo no hi veig gaires possibilitats', ha dit abans de recordar que a vegades 'és difícil fer entendre als ciutadans fins quin punt és important la fortalesa del nostre sector financer', i més 'a poques setmanes d'uns stress test que seran rigorosos en el que es refereix als actius immobiliaris' i per tant 'ens sembla que no és en absolut el moment de considerar aquestes qüestions'.

Zapatero es compromet a crear una subcomissió al Congrés per 'estudiar' la proposta
Tot i mostrar-s'hi en contra, Zapatero s'ha compromès amb el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, a crear una subcomissió a la cambra baixa per 'estudiar' la viabilitat de la dació en pagament -la cancel·lació d'una hipoteca mitjançant el lliurament de les claus del pis al banc-, segons fonts d'ERC.

L'anunci arriba el mateix dia en què el Parlament fa el primer debat sobre tres propostes de llei d'ERC, ICV i Ciutadans que busquen precisament fer possible la dació en pagament i equiparar el sistema que regeix les hipoteques a Catalunya amb el dels EUA, Alemanya o França, on el préstec es pot cancel·lar retornant les claus del pis. La Comissió d'Habitatge del Congrés dels Diputats va aprovar al 2010 una mesura en aquesta direcció, tot i que el PSOE hi va votar en contra.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
24 de març de 2011, 00.04 h

Si veus que et quedaràs sense curro i no pots pagar,posa a nom d'un altre tot el que tens i després els llences la clau als morros,sense calers ni bens ni ingresssos que faran?posar-te al trullo?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
24 de març de 2011, 00.01 h

#2 Partit Espanyol i gràcies!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ivan fletxa Avinyó
23 de març de 2011, 16.37 h

Partit SOCIALISTA OBRER espanyol??


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 de març de 2011, 14.25 h

Ui sí.... no fem enfadar als bancs! Quan són els primers que ens han abocat a aquest desastre ...I encara continueen igual. L'altre dia, en una de les oficines del Banc P. un comercial tratava de "enchufar" un pis a una parella d'inmigrants. L'home, amb tot el seu seny, va contestar que la companya no treballava i que ell tenia un contracte temporal. Però el comercial "erre que erre" insistint. Totes les entitats bancàries tenen pisos que es volen treure de sobre a base de tornar a enredar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.