directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Mascarell assegura que el reglament pel desplegament de la Llei del cinema estarà preparat en unes setmanes

El conseller de Cultura afirma que ja s'estan reunint amb distribuïdors i exhibidors

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha considerat aquest dimecres que la Llei del cinema 'planteja uns objectius ambiciosos que ara es poden aconseguir'. Per aquest motiu, ha afirmat que faran un reglament pel desplegament de la llei 'guanyador, amb el temps que necessitin' però ha constatat que 'serà en un termini màxim de unes setmanes'. En aquest context, ha explicat que 'ja estan mantenint contactes amb els interlocutors, distribuïdors i exhibidors' per a poder 'materialitzar-la'. Per altra banda, el conseller de Cultura també ha dit que la retallada del Consorci per la Normalització Lingüística serà del 10% i es farà amb la 'màxima pulcritud'.

Comparteix
   


Etiquetes
Mascarell, en resposta a la interpel·lació sobre la coordinació i l'impuls de la política lingüística presentada pel diputat d'ERC, Pere Bosch, ha opinat que la llei 'no ve determinada només per la pròpia acció del Govern sinó que han de teixir complicitats amb tot el sector perquè sigui factible'. Al seu parer, són els exhibidors i distribuïdors qui tenen la potestat per portar entre nosaltres les pel·lícules produïdes en altres latituds.

El conseller també ha afegit que impulsaran el cinema fet i produït a Catalunya, que aconseguiran ampliar-ne el públic i que transformaran el model de distribució i exhibició a través del que representa la digitalització de les sales que permetrà "un salt d'escala". Ha recordat que des de fa 20 anys, el cinema en català no s'ha normalitzat i que això, ara és possible.

En aquest context, Mascarell ha assegurat que desplegaran 'amb convicció' la llei de cinema, d'acollida, de l'occità, de consum i de signes. Ha explicat que les eines que utilitzaran per aconseguir la transversalitat de les polítiques lingüístiques són la Comissió Tècnica de Política Lingüística,la Xarxa Tècnica de Política Lingüística, el Consorci per la Normalització Lingüística i l'Institut Ramon Llull . A més, ha afegit 'que des del consens s'han de construir i millorar les eines que s'ha tingut fins ara' i ha subratllat l'essencialitat del Consell Social de la Llengua Catalana i de la Llengua de Signes de Catalunya, però, segons Mascarell, 'se li ha treure més rendiment'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
25 de març de 2011, 19.48 h

-Mascarell diu que el reglament de la llei del cinema estarà fet d'aquí a unes setmanes. No 'assegura, preparat, en unes setmanes'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pereeldigne fletxa Granollers
24 de març de 2011, 19.26 h

Es pot fer tot el consens que es vulgui amb distribuïdors i exhibidors però el que no es pot negociar és el contingut de la llei. A més, cal recordar-los que si incomplexien una llei del parlament, hi haurà sancions.
Cal dir encara, que amb una nació independent, el tant per cent de cinema català haurà d'augmentar fins el 80 %, ja sigui en films fets en català com de traduccions (versió doblada o amb subtítols). El pas a la digitalització del cinema no ha de ser una excusa per endar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.