directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El Suprem prohibeix que Sortu es presenti a les eleccions del 22 de maig

El Tribunal espanyol ho ha resol sense unanimitat · L'esquerra independentista basca, fora de les municipals i forals

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La Sala 61 del Tribunal Suprem espanyol ha acordat aquest dimecres prohibir que la formació de l'esquerra abertzale Sortu s'inscrigui al Registre de Partits del Ministeri de l'Interior per participar a les eleccions municipals i forals del 22 de maig. La resolució, però, no s'ha aprovat per unanimitat, ja que dels setze magistrats tres han anunciat que presentaran un vot particular. Els magistrats han escoltat les tesis de la fiscalia i de l'advocat de l'Estat que han mantingut que la formació és una mera continuació de Batasuna, que busca fer un "frau de llei" presentant-se amb noves sigles i amb uns estatuts que incorporen una renúncia explícita de la violència. L'auto es farà pública en els propers dies.
sortu
Comparteix
   


Etiquetes
Els 16 magistrats de la Sala Especial han adoptat la decisió després de deu hores de deliberacions i dos dies de vistes en què han escoltat els arguments de la fiscalia i l'advocat de l'Estat, però també de la defensa. D'aquesta manera, Sortu disposa ara de 30 dies per presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional.

L'objectiu de les deliberacions d'aquest dimecres ha estat trobar un acord per unanimitat tal com va passar amb la ja il·legalitzada Batasuna. No ha estat possible i segons la nota que ha avançat el Suprem tres dels 16 magistrats han anunciat que presentaran vots particulars en els pròxims dies.

El Suprem doncs s'ha alineat amb les tesis de la fiscalia i de l'advocat de l'Estat que han mantingut que Sortu forma part de l'entramat d'ETA-Batasuna i que només renuncia a la violència als seus estatuïts amb l'objectiu de poder concórrer a les eleccions del 22 de maig.

El fiscal ha assegurat que Sortu està fent 'una autèntic frau de Llei', mentre que l'advocat de l'estat ha afirmat que amb Sortu l'esquerra abertzale només vol "aparentar" un canvi.

Per contra, l'advocat de Sortu Iñigo Iruin ha mantingut que el fet que la formació concorri a les eleccions ha de permetre "construir un futur sense violència" al País Basc i ha reiterat que l'esquerra abertzale no pot fer "passos enrere" en la seva decisió de rebutjar la violència. "ETA no tindrà presència a les institucions a través de Sortu", ha mantingut.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
24 de març de 2011, 21.38 h

Volen que juguem al joc de la democràcia només amb les seves cartes?Doncs bé,no hi jugarem. En tot cas,el que vulgui,que jugui a la FALSOCRACIA.No penso votar a ningú que s¿avingui a aquest joc corrupte,que és el cas de tots els que es presenten.Si tots accepten jugar amb les cartes marcades,puc pensar que hi haurà algú prou honest que denfensi els interessos de la gent,o només els els seus propis?No és abstenció ni tant-se-m¿en-fotisme,és simplement,fàstic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pereeldigne fletxa Granollers
24 de març de 2011, 19.15 h

Indigna el que s'està fet amb una part del poble basc. Per si algú no ho sap, la llei que regula tota aquesta qüestió va ser aprovada amb els vots del PP, PSOE i CiU. Ara cap d'aquests partits, o les seves sucursals catalanes, no diuen res. En el fons no els interessa que l'esquerra abertzale participi perquè perderien les eleccions i el PSE i el PP haurien d'estar a l'oposició al País Basc. Aquest i no altre, és l'interès per no legalitzar aquesta formació política. I ja és ben tri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Lllorenç B. fletxa Granollers
24 de març de 2011, 18.47 h

Primer els hi fan "baixar els pantalons" i després "els deixen en calçotets".

Amb aquesta decissió el Tribunal Supremo espanyol dona coherència a la postura de Batasuna, de no condemnar els actes violents. Sortu havia acatat aquest punt de rebutjar la violència. No té importància si es de grat o per força, només si es cumpleig. Molt pocs seguim la normativa de tràfic, pel que fa a la velocitat, per convicció pròpia. A més el que avui és un límit demà n'es un altra.
Ai... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa barna
24 de març de 2011, 18.06 h

Si no s'accepta SORTU tampoc s'hauria d'acceptar el PP neofranquista que `provè d'un dictador assassí i sense conciència i el de Falange per el mateix sentit. Només cal veure com contesten a qualsevol llibertat d'expressió, si poguessin ens matarien a tots, sort de pa paraula democràcia.
No us penseu, també es pot intentar matar moral,econòmicament i psicològicament, però així no es veu


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Timbaler fletxa Vallès
24 de març de 2011, 13.23 h

Com ja s'ha dit: aquesta és la seva democràcia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
24 de març de 2011, 12.06 h

L'estat espanyol demostra que no es una democracia plena, l'estat espanyol demostra que les lleis estan per passar-se les pels ous quan els convé, no han apres res, encara tenen la mentalitat d'el imperi i de los tercios de Flandes.
Nosaltres com els bascos tenim el dret i la obligació de sortir d'aquest estat que cada vegada es menys democratic i ens opimeix mes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
atlasac fletxa Vila-real
24 de març de 2011, 12.03 h

Però quina mania.....NO US PODEU LLEVAR DEL CAP L´ESCLAVITUT? aquests Vascos si VOLEN TAMBE PODRAN VOTAR INDEPENDENCIA ....a, clar que, si el que busquen son carregs.... QUI ET PRIVARA QUE AVANÇ DE VOTAR per el que sigui....VOTES PER LA INDEPENDENCIA? NINGU!!!. sols hi ha un mal que la INDEPENDENCIA s´ha de guanyar per més del 50%


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaume fletxa Sitges
24 de març de 2011, 11.25 h

visca la democràcia i la llibertat d'expressió!!! un cop més els espanyols demostren la por que tenen a la realitat i que són un estat colonialista .


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Albert fletxa Barcelona
24 de març de 2011, 10.31 h

Quan s'acepta una llei de partits,quan s'acepta la impunitat de totes les actuacions de l'Estat, quan s'acepta per "consens" callar tantes coses, per part de l'esquerra i fins i tot del catalanisme; la dreta i l'espanyolisme s'envalentonen, i al final el feixisme acaba per treure el morro i extendre's amb total normalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Sílvia Martínez
24 de març de 2011, 01.32 h

Haurem de trobar una manera de no acceptar la convocatòria a eleccions municipals 201, donat que l'estat discrimina uns electors i fa persecució indecent d'una opció política, i, a més, utilitzant legislador i aparell judicial. Algun suggeriment? Alguna referència de a qui podem apel·lar els ciutadans que no volem fer veure que...., i que no volem empassar-nos unes eleccions tramposes?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.