directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 15:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Ajuntament de Barcelona s'ha gastat 87 milions en publicitat durant el mandat

Així ho ha denunciat el PP · CiU considera 'un insult' la política 'de propaganda partidista' que 's'ha intensificat' al consistori

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La despesa en publicitat centrarà un dels debats del darrer ple del mandat que se celebrarà demà divendres. I és que PPC i CiU volen denunciar la 'desmesurada' destinació de recursos que fa el consistori en aquesta matèria i que, segons diuen, s'ha intensificat en els darrers mesos per 'fer la campanya electoral de l'alcalde i del PSC amb diners de tots'. Des del Partit Popular asseguren que sumant tota la despesa publicitària del mandat, la xifra supera els 87 milions d'euros i, a més, afirmen que han detectat que només en els dos darrers mesos l'Ajuntament ha gastat 6 milions per aquest concepte. La setmana passada, per exemple, l'ajuntament va encartar un suplement de 8 pàgines a La Vanguardia i El Periódico sobre el Bicing. Des de CiU consideren 'un insult' l'ús 'partidista' que en fa l'alcalde d'aquesta publicitat.
Banderola, propaganda, publicitat, Ajuntament de Barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
Tant Xavier Trias, líder i candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, com Alberto Fernández Díaz, president i alcaldable del PPC, s'han mostrat aquest dijous indignats amb els socialistes i el govern municipal per la despesa en publicitat que s'ha fet des de l'Ajuntament durant el mandat i, sobretot, en la que asseguren que s'està fent en els darrers mesos per ser els més propers a les eleccions locals. Fernández Díaz ha anunciat que al Ple de divendres preguntarà a l'alcalde, Jordi Hereu, 'com justifica que des del govern municipal s'hagin gastat sis milions d'euros entre gener i febrer en publicitat i propaganda'.

I és que el popular considera que és 'una vergonya' arribar a aquesta xifra. 'Això demostra una veritable manca d'escrúpols polítics, quan hi ha altres prioritats d'atenció a l'Ajuntament', ha retret el líder del PPC, que ha explicat que si ell fos el responsable dels serveis socials de Barcelona 'se'm cauria la cara de vergonya i no podria mirar als ulls a la gent que té altres necessitats i se'ls diu que no hi ha diners quan l'Ajuntament es gasta 6 milions en dos mesos en publicitat'. A més, Fernández Díaz ha denunciat que en quatre anys, el consistori ha sumat una despesa de 87 milions d'euros en propaganda institucional.

Des de CiU fan una valoració semblant i, a més de demanar explicacions al govern durant el ple sobre perquè mai s'ha reunit la comissió que havia d'estudiar les campanyes institucionals tal i com es va acordar, han volgut denunciar que Hereu i el seu executiu estan aprofitant els darrers mesos del mandat per 'fer propaganda partidista amb diners de tots'. En aquest sentit, Xavier Trias ha explicat que l'Ajuntament està repartint plànols de Barcelona i pamflets on el govern 'aprofita per fer-se propaganda i pagar la campanya electoral de l'alcalde'.

'És un insult als ciutadans i un escàndol total', ha sentenciat Trias, que a més considera que la despesa que s'està fent és 'un dispendi fora del normal'. És per això que el convergent ha volgut 'demanar a Hereu que deixi de fer propaganda amb mitjans públics. No es pot fer la campanya pagada amb diners públics i amb una despesa desorbitada quan hi ha altres necessitats'. 'És passat de rosca', ha sentenciat Trias.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Sebastià fletxa Barcelona
24 de març de 2011, 18.37 h

Nom de les empreses on van a parar tots aquests milions públics del Consistori d'Hereu?
Nom dels administradors, gerents, directors i directius d'aquestes empreses on van a parar tots aquests milions públics del Consistori d'Hereu?
Sous i beneficis d'aquestes empreses contra aquests milions públics del Consistori d'Hereu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.