directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tremosa alerta que 'la identitat catalana només sobreviurà si Catalunya és econòmicament potent'

Reclama una nova via per trens de mercaderies que uneixi els ports catalans i valencians amb Europa

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha reivindicat aquest dimecres des del port d'Anvers (Bèlgica) 'una revolució logística com la de Flandes' que faci de Catalunya 'l'Holanda del sud de la Mediterrània'. Tremosa ha advertit que només amb la prosperitat econòmica 'la llengua sobreviurà, els catalans tindran fills i la identitat i la nació catalana perviuran'. 'Només si som econòmicament potents la identitat catalana té viabilitat i per això qui escanya econòmicament Catalunya sap molt bé el que es fa', ha alertat després de visitar la multinacional Katoen Natie, que gestiona la logística del port d'Anvers i té una base al de Tarragona.

Comparteix
   

Tremosa vol reclamar des del Parlament Europeu que 's'avanci cap a una unitat ferroviària europea' que connecti els trens catalans amb la xarxa europea i que es construeixi 'una nova via dedicada a mercaderies que uneixi els ports valencians i catalans amb els mercats europeus'. El candidat de CiU ha acusat el Govern català de 'pecar d'omissió' i de 'distreure amb trens secundaris que no són prioritaris i de viabilitat impossible' en comptes de demanar la nova via per a mercaderies al govern espanyol.

'El govern espanyol fa trens per portar-nos més ràpid a Madrid i retarda o ignora les connexions amb Europa i els ferrocarrils es construeixen deliberadament amb una amplada diferent per impedir la facilitat d'intercanvi', ha lamentat Tremosa, alertant que 'Catalunya no es podrà convertir en la Holanda o en la Flandes del sud de la Mediterrània fins que no tingui una comunicació per tren com la que tenen Holanda, Bèlgica, Alemanya, França o Àustria'. Tremosa ha criticat que Madrid defensi la connexió ferroviària de mercaderies amb França 'a través de Saragossa i Canfranc, amb un túnel de 50 quilòmetres i a 1.500 metres d'alçada, amb el cost energètic que això suposa, en comptes d'aprofitar la Via Augusta, a tocar del mar, que és el camí natural' que, a més, defensa la Comissió Europea. 'I mentre el tripartit no diu res, les oportunitats passen', avisa.

Acusa el tripartir de 'distreure amb trens impossibles'


Tremosa lamenta que el Govern de la Generalitat 'proposi trens impossibles, que ni són rendibles ni hi ha diners per a construir-los, i no exigeixi al govern espanyol que faci el tren que sí que necessitem'. I critica que el tripartit 'insisteixi en el tren orbital que hauria d'enllaçar Vilanova i la Geltrú amb el Vallès i Mataró, tot i que RENFE no el contempla en els seus plans a quinze anys i el Govern català ni té diners per abordar una obra com aquesta ni es preveu que els tingui'. 'Això serveix per enrederir el Quart Cinturó que necessitem', s'ha queixat. El candidat de CiU també ha advertit que la línia de tren entre Girona i Lleida que proposa el tripartit és 'impossible i no té cap viabilitat' perquè 'no podrà competir mai amb l'eix transversal que ara serà desdoblat, ni en trànsit de persones ni de mercaderies'. Tremosa denuncia que 'aquest tren que no serà' està 'paralitzant la construcció de nous polígons industrials en comarques catalanes com el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Segarra, l'Anoia o el Bages'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.