directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran alerta que 'el xoc de trens' entre Catalunya i Espanya 'serà inevitable' si el PP obté majoria absoluta

Recorda que si necessiten el suport de CiU hauran de tornar a parlar català 'en la intimitat'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Després de l'experiència d'aquesta setmana al Congrés espanyol amb PP i PSOE unint-se de nou per rebutjar l'ús de les llengües cooficials, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha criticat aquest divendres a través de la seva carta setmanal l'actitud del diputat del PP que va defensar l'opció contrària i subratlla que 'el menyspreu envers tot allò que no és el castellà va ser denigrant'. Duran diagnostica al PP 'un problema molt important' en tot el que fa referència a la llengua i li recorda que si arriba al govern espanyol després de les eleccions de 2012 i manté aquestes posicions reaccionàries poden passar dues coses: 'o bé té majoria absoluta i el xoc de trens entre la societat catalana i l’espanyola es farà inevitable si manté les posicions actuals o les que va tenir davant l’Estatut, o no té majoria suficient i llavors haurà de tornar a parlar català en la intimitat'.

Comparteix
   


Etiquetes
I avançant-se a aquest escenari Duran els interroga: 'No seria més lògic que en lloc de parlar català en la intimitat, aprenguessin a respectar-lo sempre, necessitin o no suport del nacionalisme basc i català?'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
26 de març de 2011, 12.05 h

#3 Jo proposaria que: Ara que hi ha un litigi judicial entre els aragonesos i Catalunya sobre les obres d'art que aquells al·leguen ser seus, per què no proposem que es faci un bescanvi ??: Nosaltres els donem aquest titella als de l'Aragó (al capdavall és un "paisano" seu) que més a més vol ser ministre al preu que sigui, i si convé amb calés al damunt, i a canvi que no ens emprenyin més amb les obres d'art. Al capdavall, tindrien el polític més ben valorat de l'any.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Guerau fletxa Vic
25 de març de 2011, 15.25 h

No ho hagués pogut dir més clar. Sols mancaria dir que aquest individu fa més mal a Catalunya que el pp o c's


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ANTON fletxa san jose
25 de març de 2011, 14.52 h

¿Xoc de trens? Sr. Lerida, si voste diu que Catalunya no pot estar a la UE com a pais independent, que Sortu no pot compreixer a les eleccions,etc.etc. de quin xoc de trens em parle, defineixis sr. Lerida ho es treballa per els colonitzats, ho es treballa per els colonitzadors, ho es treballa per un mateix que es el que em sembla que fa voste.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
25 de març de 2011, 13.25 h

Au ves, Duran, que a tu et funciona igual si mana el PP com el PSOE, i a nosaltres ens va malament tant si mana el PP com el PSOE.
El que et fa por és que deixem de ser una colònia, no fos cas que perdis el lloc de fidel gestor de l'amo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Carxot fletxa Garraf
25 de març de 2011, 12.52 h

Amic, amigues: jo em pregunto: que hem fet com a poble -en una vida anterior- per a merèixer que tipus com el Duran ens vagin tocant els dallonsis, si sí i dia també? Perquè, dura i dura i dura i no s'acaba. I si fem una catarsi col·lectiva a la plaça Catalunya de la capital, juntant les mans i concentrant-nos per tal d'enviar amb l'enrgia de les nostres ments el Duran a Groenlàndia? Realment, votar al PP és l`única opció que ens queda. A veure si així arribem al colapse total i la g... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Camarada Vintiú
25 de març de 2011, 12.27 h

El Duran ja no sap més com dir que vol ser ministre del PP o de qui mani a Espanya. Ahir, malparlant de Sortu i justificant l'anomenada "llei de partits" (jo en dic "llei de la democràcia-trampa"), llei que van votar els d'Unió i els de Convergència al congrés en el seu dia (Carles-Campuzanos inclosos). Suposo que la propera que dirà ja només podrà ser que es mor de ganes de quedar amb el Mariano i fer-ho als lavabos de l'Hotel Majèstic i sense vaselina. Per favor: Que algú faci d'aqu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
25 de març de 2011, 11.51 h

Què té PP res a veure amb drets humans i drets de nacions ? Catalans tenen dret i deure de ser un estat independent encara si espanya seria un país més ric del món. Única raó que Catalunya forma part d'estat espanyols es que demogràficament hi ha més espanyols que altres dintre estat espanyol. Espanya no és un país democràtic sinó un país demogràfic i sembla que única manera que catalans podrien tenir un país normal seria si catalanes començaria parir i cardar com boixos i un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.