directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Blanco dóna a les Rodalies de Madrid 1.000 MEUR i 90 km de vies més que a les de Barcelona

Aguirre ha estat la primera presidenta autonòmica en reunir-se amb el nou ministre de Foment

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El nou ministre de Foment, José Blanco, ha acordat amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que elaboraran conjuntament el Pla de Rodalies de Madrid al que ja ha concedit 5.000 Milions d'Euros (MEUR), un milió més que els que l'exministra Magdalena Álvarez va assignar al Pla de Rodalies de Barcelona. A més, també ha transcendit que a la capital de l'Estat espanyol es construiran fins a 115 quilòmetres de noves vies, mentre a Barcelona la xarxa s'ampliarà en tan sols 25 quilòmetres. La reunió de Blanco amb Aguirre es va desenvolupar en un clima molt cordial que va deixar enrere les dificultats d'entesa que havien tingut Álvarez i Aguirre. La presidenta madrilenya ha estat la primera en reunir-se amb el nou ministre de Foment.
blanco, ministre, foment
Comparteix
   

Tot i que Esperanza Aguirre també demana el traspàs de la gestió de Rodalies, que no ha estat entre les concessions de Blanco, s'ha mostrat satisfeta de la reunió ja que a banda del traspàs ha aconseguit una resposta positiva a totes les seves peticions. Es construiran 115 nous quilòmetres de vies i 24 estacions, es crearà un carril bus a les principals vies d'entrada a la capital espanyola i un túnel que uneixi les autopistes A-1 i A-6.

El Pla de Rodalies de Barcelona va aconseguir una dotació econòmica de 4.000 MEUR, la construcció de 25 quilòmetres de via, 11 intercanviadors i 9 noves estadions.

El traspàs de Rodalies


José Blanco, ha dit aquest dissabte que el traspàs de competències de Rodalies de l'Estat espanyol a la Generalitat encara trigarà en produir-se. Concretament, ha dit que encara n'hi ha per mesos, per bé que el president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, havia arribat a prometre el juliol del 2007 que el traspàs ja seria efectiu el gener del 2008. En una entrevista a la Cadena Ser (àudio), Blanco ha explicat que va tractar el tema en una reunió que va mantenir ahir amb el nou vicepresident territorial, Manuel Chaves, en què ambdós van constatar que encara queden uns 'últims esculls' per superar. El traspàs cap a la Generalitat es troba encallat perquè, segons el Govern, no hi ha les garanties necessàries per part de l'Estat a nivell d'inversions, i perquè encara manca un calendari efectiu i real de les passes a seguir per al traspàs.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
16 d'abril de 2009, 19.44 h

Doncs no sembla que amb ajkesta "renovació" hi haguem guanyat gaire els catalans...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.