directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els sindicats amenacen Maragall amb noves vagues

Asseguren que el conseller no ha fet cap moviment després de la darrera mobilització

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els cinc sindicats que representen els treballadors de l'escola pública han llançat novament un ultimàtum al conseller d'Educació, Ernest Maragall, tal i com ja es va avançar. Passats 44 dies des de la darrera manifestació, que segons aquests va tenir un 'seguiment massiu', el conseller encara no ha convocat 'cap mesa de negociació'. Els sindicats ja han anunciat pel 29 d'abril concentracions a tots els municipis sota el lema, 'A cada poble una concentració, a cada centre mobilització' i una setmana de lluita amb protestes als centres escolars. 'Si res no canvia', han matisat, convocaran 'vagues' els pròxims mesos de maig i de juny en protesta 'contra la política educativa del Departament'.
vaga manifestacio estudiants mestres llei educacio
Comparteix
   

Els representants dels sindicats USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT han criticat que passats 44 dies des de la darrera vaga general de l'escola pública el conseller Maragall encara no els convocat a cap mesa de negociació. El portaveu d'ASPEP-SPS, Xavier Massó, ha anunciat que seguiran les protestes contra la nova Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i la política educativa del conseller Maragall.

La primera mobilització serà 'a tots els municipis' el pròxim 29 d'abril a partir d'un quart de dues del migdia. El lema d'aquesta serà 'A cada poble una concentració, a cada centre mobilització'. La setmana del 4 al 8 de maig ha estat declarada pels sindicats jornada de lluita. Al llarg dels cinc dies cada centre escolar ha estat convidat a 'penjar pancartes, cartells, enganxines...' i escollir la 'seva imatge externa de lluita'. La prova de nivell proposada per Maragall i que per primera vegada realitzaran tots els alumnes de primària aquest curs coincidirà amb aquesta setmana de lluita. Els representants han assegurat que es tracta tan sols d'una 'coincidència'.

Els sindicats animen les escoles a dur a terme durant la setmana 'actes lúdics, debats al voltant de la LEC i, fins i tot, 'possibles tancaments'. Sobre aquest darrer punt, la portaveu d'USTEC·STEs, Rosa Cañadell, s'ha afanyat a aclarir que 'dependrà del personal i els pares de cada centre'. El dia 12 de maig també han convocat una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Noves convocatòries de vaga, en plural


Massó ha assegurat que els cinc sindicats estan preparant també 'noves convocatòries de vaga' pels mesos de maig i juny. En utilitzar el plural ha estat inquirit pels periodistes a aclarir-ho, fet que ha provocat la intervenció de Cañadell, que ha amenaçat que podria ser més d'una. 'Dos o tres, no ho sabem encara', ha dit. Els representants sindicals han matisat a continuació que una nova aturada, la quarta contra la LEC, es produirà 'si no canvia res'. El portaveu de CGT, Emili Cortabitarte, ha donat a entendre que la confirmació de la pròxima vaga, i la seva data, es donarà a conèixer el 29 d'abril.

Menys places a la pública i més a la concertada i privada

Els representants sindicals també han assegurat aquest dijous que el Departament actualment està retallant l'oferta de places a les escoles públiques i està incrementant l'oferta de places a les escoles concertades i privades. Cañadell ha denunciat que hi ha 'molts pares que volen portar els fills a la pública i no poden perquè s'han quedat sense places'.

Els sindicats encara no tenen dades sobre quines oscil·lacions, entre el nombre total de places públiques i privades, s'han produït per al curs vinent. Cañadell i Cortabitarte han assegurat que aquesta tendència, 'una política decidida de Maragall per afavorir l'escola concertada i privada', ja és un fet als municipis de Premià, Cerdanyola o Vilafranca'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.