directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 15:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Financial Times s'apunta a l'espanyolisme a l'assegurar que el català perjudica les inversions

Després de l'article desinformat del Economist

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El diari Financial Times (FT) s'ha desmarcat aquest dimecres del to moderat i informat que acostuma a exhibir, per caure, tal com ja va passar al setmanari The Economist, en la demagògia anticatalana que els seus corresponsals perceben vivint a Madrid. En un article signat des de la capital espanyol, el prestigiós rotatiu assegura que les 'llengües i dialectes' i la 'burocràcia extra' que 'imposen' Catalunya, Euskadi i Galícia són un 'inconvenient' per als inversors i alerta que l'estat espanyol 'difícilment pot permetre's' donar tanta autonomia als seus 'governs regionals' mentre 's'enfonsa en la recessió més profunda que es recorda'. El diari adverteix que 'ni Charles de Gaulle ni seus els successors no haurien tolerat mai que es promoguin oficialment tantes llengües i dialectes com a Espanya avui' i critica que la Generalitat, 'en un excés de confiança', obri 'ambaixades en l'ombra'.
financial times
Comparteix
   

El FT defensa que 'el nacionalisme ètnic' està 'de retirada de la península Ibèrica' després que el BNG i el PNB hagin perdut el poder i assegura que 'el suport a la plena independència ha quedat relegat a Euskadi' i a la 'campanya de terror dels militants d'ETA'. Mallet, responsable del diari internacional de negocis anglès a Madrid, escriu que 'molts no castellans prefereixen més autonomia' i 'rarament' volen que la seva regió deixi de ser part d'Espanya per ser reconeguda com un estat de la Unió Europea. Per tot plegat, el FT creu que 'Escòcia sembla, de lluny, més a prop d'independitzar-se del Regne Unit que Euskadi o Catalunya d'Espanya'.

'L'autonomia no és només un inconvenient pels que volen parlar castellà: els inversors, espanyols i estrangers, es queixen amargament sobre la burocràcia extra que imposen els governs regionals, un cost que Espanya difícilment es pot permetre quan s'enfonsa en la recessió més profunda que es recorda', lamenta el Financial Times. L'article de Mallet, publicat a la segona pàgina de l'edició d'aquest dimecres, a la secció World News, però que des de dimarts es pot llegir a la pàgina web del rotatiu, avisa que 'es pot olorar en l'ambient' una 'contrarevolució' de 'molts espanyols que pensen que el pèndul ha anat massa lluny en direcció de l'autonomia'. I posa com a exemple la negativa del govern espanyol a reconèixer la independència de Kosovo, a diferència de la majoria dels seus socis de la UE.

'L'amargor del cafè per a tothom'


'Ningú no vol privar-se del cafè per a tothom, però quan el cambrer arriba ningú no vol pagar la factura', denuncia l'article, titulat 'Spanish brew has bitter taste'. 'José Luis Rodríguez Zapatero sent la preocupació dels votants abans de les eleccions europees i el seu instint l'aconsella promoure la unitat espanyola, però necessita els vots dels partits regionals, particularment dels catalans, per poder tirar endavant lleis i mantenir-se en el poder', destaca el FT. Mallet lamenta que 'cada govern regional, des de Galícia fins a Múrcia, està decidit a mantenir el poder que va guanyar després de la mort de Franco'.

El Financial Times, que ven 430.000 exemplars diaris arreu del món, ataca 'la política lingüística' dels governs que 'imposen el català, el basc i el gallec a les escoles i serveis públics provocant la reacció irada dels residents castellanoparlants', recollint les tesis de Ciutadans i d'altres partits d'escassa representació parlamentària al Principat. 'Irònicament, els catalans protegeixen molt la seva llengua, però simultàniament se'n riuen de la pretensió del valencià i del mallorquí, els dialectes del català a València i Mallorca, d'existir com una llengua independent', escriu Mallet des de la desinformació més absoluta, tot i exercir des de fa més de dues dècades en corresponsalies del diari a Àsia, Orient Pròxim, Europa i Àfrica.

El setmanari anglès The Economist va publicar un article aquest novembre amb afirmacions que el mateix Govern va qualificar de 'difamatòries' i 'insultants'. El delegat de la Generalitat a la Gran Bretanya, Xavier Solano, es va queixar enviant una carta al setmanari en què considerava 'totalment inacceptable' que es titllés a l'expresident Jordi Pujol de 'cacic'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
17 d'abril de 2009, 11.35 h

Crec que aquest article del FT demostra que anem pel bon camí. La internacionalització del comportament cacic de l´estat dels espanyols tan sols molesta als qui practiquen els mateixos mètodes imperialistes.



Els pobres del FT no saben que Catalunya no és Espanya, per això donen per bons articles com l'esmentat, que parteixen d'una base errònia.



De fet, venint d'un país com el seu, que al ser illa sempre ha basat el seu avenç en l'espoli i colonització d'altres... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Carles Puyol fletxa Catalonia is not spain
17 d'abril de 2009, 09.55 h

Els corresponsals d'quests desfassats diaris pseudo-economistes, están sempre a Madridt iper tant, no cal afagir gaire més.

Visca Catalunya lliure!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Berenguer fletxa Caldes
17 d'abril de 2009, 08.30 h

Vaja uns els anglessos per donar lliçóns d'imposicions.

que els preguntin als Indis o als xinessos o a tots aquells a qui durant segles ells han impossat a sang i foc el seu imperial anglés.

O pensem que si l'anglés és la llengua més emprada a tot el món és per adopció voluntària?

Que treguin les mans de Gibraltar o de l'Ulster o de les Malvines i després que demanin perdó per tantes imposicions per la força.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 d'abril de 2009, 23.45 h

"l'estat espanyol 'difícilment pot permetre's' donar tanta autonomia als seus 'governs regionals' mentre 's'enfonsa en la recessió més profunda que es recorda'"



no s'ho poden permetre, pobrissons, quina llastimeta, els farem el favor de treure'ls aquest llast desannexionant-nos d'una vegada per totes, problema resolt!

Visca l'estat Castellà lliure i sobirà, ja és hora de que prenguin el vol!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 d'abril de 2009, 20.48 h

Es culpa nostra, per no internacionalitzar el conflicte...



Mentre no ho fem, la comunitat internacional ens donara l'esquena sempre.

Cal treballar de dins cap a fora per aconseguir la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 d'abril de 2009, 20.31 h

si el "common purpose" no li agrade la llengua catalana... tenim mala peça al teler....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.