directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 23:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La cimera anticrisi acaba amb un acord de mínims de les forces polítiques

Mas es mostra 'satisfet' amb el resultat aconseguit però lamenta que no hi hagi hagut unanimitat · Anuncia una nova trobada en els propers mesos

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Al final, satisfacció. Així s'ha mostrat el president de la Generalitat Artur Mas al finalitzar la cimera anticrisi celebrada aquest divendres al Palau Reial de Pedralbes. El líder convergent ha assegurat en una roda de premsa posterior a la llarga reunió amb les forces polítiques, agents socials i experts econòmics, que s'ha arribat 'a sis acords concrets per una majoria gran', i ha destacat la dificultat del consens a l'afirmar que l'acord entre totes les parts era ja per si sol 'un objectiu'. No obstant, Mas ha lamentat que no s'hagi arribat a la unanimitat en els pactes, i ha remarcat que la reunió s'ha tancat també amb sis encàrrecs i un mandat. Els acords anunciats pel president de la Generalitat corresponen a simplificació de la burocràcia, pla de racionalització del sector públic, model d'infraestructures estratègiques, racionalitzar el marc fiscal de l'economia productiva, fomentar polítiques d'ocupació i suport als sectors socials més perjudicats per la crisi.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha volgut agrair a les forces polítiques i als agents socials l''actitud extremadament positiva' que han resultat en acords que, si bé, no han estat per unanimitat sí que s'han aconseguit amb una majoria que el president de de la Generalitat ha qualificat de 'suficient'. Mas ha destacat que el to 'constructiu i propositiu' mantingut durant la cimera demostra que Catalunya ha arribat a un "punt de maduresa" des del punt de vista polític i social que permet donar esperança al país. 

En una roda de premsa posterior a les set hores de reunió, Mas ha mostrat la seva confiança en que la cimera tingui continuïtat en el futur, i ha admès que el document elaborat pel Consell Assessor ha generat discrepàncies. En aquest punt, Mas ha declarat que durant la reunió no s'han tractat els temes que havies aixecat més controvèrsies en la resta de formacions polítiques com el copagament en santitat, justícia i educació.

Nous encàrrecs al Carec
El document acordat a la cimera és pràcticament la proposta del Govern amb algunes incorporacions sobre mesures de suport als sectors més perjudicats per la crisi i s'ha afegit també un nou encàrrec al CAREC sobre política industrial. En total, el document aprovat de 10 pàgines recull 6 acords sobre simplificació administrativa, reforma de la FP, model de gestió d'infraestructures estratègiques, racionalització del marc fiscal, polítiques de foment de l'ocupació i mesures de suport al sectors socials més perjudicats per la crisi. A més, inclou 6 encàrrecs als experts i tenir els treballs sobre el pacte fiscal abans del 31 d'octubre. Alguns acords han estat per unanimitat i d'altres per àmplia majoria. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
26 de març de 2011, 11.53 h

#1 És la mateixa llei, si bé en àmbits diferents, a la que permet que els xoriços del palau i la fundació Trias Fargas encara continuen anant a passejar per les rambles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
jo mateix fletxa icària futura
26 de març de 2011, 00.44 h

A l'INCASOL ja han acomiadat 25 treballadors públics. M'ho ha dit una mare de l'escola del meu fill. Com és que cap mitjà de comunicació no en dieu res?? Quina llei del silenci us atenalla?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.