directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El món local demana un millor finançament a Montilla

En l'acte de commemoració dels 30 anys d'ajuntaments democràtics

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els ajuntaments catalans han aprofitat l'acte de commemoració dels 30 anys de la constitució dels primers ajuntaments democràtics per reivindicar novament un nou model de finançament local que els permeti fer front a les noves necessitats i competències dels consistoris. És per això que, davant la presència del president Montilla, han demanat que un cop la Generalitat tingui aprovat i consensuat un finançament just i suficient per a Catalunya, s'iniciï el procés de diàleg i aprovació d'un nou model de finançament, també per als ajuntaments.

Comparteix
   

Aprofitant que aquest diumenge, 19 d'abril, es celebra el Dia del Municipi, l'acte ha començat amb la lectura del seu manifest que fa balanç dels 30 anys de municipalisme a Catalunya, i que proposa les bases per millorar el futur. Pel que fa al passat, el manifest així com els alcaldes i ex alcaldes assistents, remarca la feina feta en aquestes 30 anys que ha permès 'transformar completament els pobles i ciutats', dotant-los dels serveis necessaris i convertint-los en els 'espais de convivència que avui compartim'.

En vistes al futur, la prioritat marcada és millorar el sistema de finançament local. En aquest punt també hi ha hagut coincidència entre el proposat pel manifest i tots els assistents. De fet, les intervencions dels alcaldes durant l'acte, així com la dels presidents de les entitats municipalistes, han recordat que 'no es pot esperar més' i que el futur de molts municipis catalans i dels seus ciutadans depèn d'un reforma a fons del finançament local.

Assistents


A la commemoració hi ha assistit també molts dels primers alcaldes i regidors de l'any 1979, que han estat guardonats amb una vara d'alcalde en reconeixement del treball fet en els durs primers anys dels ajuntaments democràtics. L'acte l'ha encapçalat el president de la Generalitat, José Montilla, l'Alcalde de Barcelona, Jordi Hereu i els presidents de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, Salvador Esteve, i el de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos. També hi ha assistit una nodrida representació del món local, així com destacats representants del Govern, tots ells ex alcaldes històrics, com els consellers Joaquim Nadal, Montserrat Tura, Jordi Ausàs i Francesc Baltasar.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.