directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 00:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern 'seguirà sent escèptic' fins que les obres del Corredor del Mediterrani no s'iniciïn

Lluís Recoder explica que que no hi ha novetats després que aquesta setmana exigís a Foment més concreció en els terminis d'execució · Si s'acaba construint, 'serem els primers de lloar el canvi d'actitud del govern de l'Estat'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha explicat aquest dissabte des de Riudecanyes (Baix Camp) que no hi ha novetats sobre el desenvolupament del futur Corredor Mediterrani després que aquesta setmana exigís al ministeri espanyol de Foment més concreció en els terminis d'execució del nou ample de via europeu. Recoder ha assegurat que el Govern 'seguirà sent escèptic' a les intencions de l'Estat fins que no 'hi hagi fets' i comencin les obres. Tot i això, ha remarcat que només el compromís de Foment en favor del Corredor Ferroviari ja és 'un fet històric' i que, si es compleix la seva execució, 'serem els primers de lloar el canvi d'actitud del govern de l'Estat'.
Recoder ha assegurat que des del departament que encapçala, junt amb els agents econòmics i socials del país i els governs del País Valencià i Múrcia, es farà un seguiment exhaustiu de l'evolució del projecte. De fet, el Govern Camps també va demanar més concreció en els terminis d'execució del corredor. Per al conseller de Territori i Sostenibilitat, el Corredor del Mediterrani 'permetrà que l'economia del país connecti amb Europa' i que Foment s'hagi compromès a favor és per al conseller 'històric'.

El conseller Recoder ha fet aquestes declaracions des de Riudecanyes (Baix Camp), on ha inaugurat la primera fase de reforma del nucli antic i l'avinguda de Francesc Adell i Ferré, que permetrà treure el trànsit del centre de la població. Aquest tipus d'obres, ha dit, seguirà sent 'una prioritat' per al Govern malgrat les retallades pressupostàries de totes les conselleries. 'Les obres que garanteixin la cohesió social i la millora de la qualitat de vida de les persones tindran garantit el finançant', ha assegurat.

Corredor no-prioritari
El ministre espanyol de Foment, José Blanco, ja va deixar clar en una visita a Barcelona fa quinze dies que l'Eix Mediterrani no era pas menys prioritari que la Travessia Central pel Pirineu, que passarà per Madrid i l'Aragó, que sí que és definida com a prioritària per a l'Estat espanyol des del 2003.

Tot i això veus autoritzades com la del catedràtic d'Economia aplicada de la UB Germà Bel posen damunt la taula la possibilitat que Europa no entengui el cafè per a tothom de l'Estat espanyol quan la resta dels estats membres es decanten només per una.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2 Narcis Llauger Dalmau
27 de març de 2011, 14.37 h

M'uneixo a l'exigència del conseller Recoder. Terminis clars i començament d'obres. Si n'hi ha per l'AVE Valladolid-Ourense que acaben de licitar aquesta setmana, n'hi ha d'haver per a nosaltres que produïm molt més i que usarem cent vegades més aquest Corredor.

Sr. Recoder. Una petició i exigència envers vostè. A l'estudi tècnic presentat pel ministre Blanco el passat dia 16 hi ha una correcció urgent a fer. L'estació que s'hauria d'ubicar a Tarragona, ben a prop del port de mercad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
27 de març de 2011, 13.33 h

(SIC) "'serem els primers de lloar el canvi d'actitud del govern de l'Estat". Perdoni Sr. Recoder, però amb aquesta frase, ja em diu qui és, com pensa i quin tarannà té Vostè. Doncs la meva idea de Vostè és la d'un ésser unionista fins a la punta del seu dit gros del peu, botifler, venut i renegat. Als castellans no els hem d'agrair res, sap ???. No els hem d'agrair res perquè abans han volgut fer l'AVE madrit sevilla, que cap avantatge global ha aportat. Els espanyols ens han estat es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.