directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

Nou Barris sorprèn Barcelona i un 11,27% del cens vota anticipadament per a la consulta del 10A

Barcelona Decideix fa una valoració molt positiva de la jornada de vot anticipat a Nou Barris, zona que tradicionalment tendeix a l'abstencionisme · La consulta de la Diagonal tan sols va arribar al 12,17%

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

La plataforma Barcelona Decideix va escollir ahir el districte de Nou Barris per finalitzar el seu periple arreu de la capital catalana per recollir el vot anticipat per a la consulta independentista del 10 d'abril. Els organitzadors fan una valoració molt positiva de la jornada al districte, conegut per tenir uns índex de participació baixos en les darreres cites electorals. 'Hem aconseguit muntar 53 parades de matí i a la tarda hem mantingut 42 obertes', va destacar Odette Viñas Gomis, membre de la coordinadora que organitzava la recollida anticipada. La fallida consulta sobre la reforma de la Diagonal, en què l'ajuntament s'hi va gastar més de quatre milions d'euros, només va aconseguir un 12,17% de participació.
Tot i ser una xifra inferior al més de 20% registrat a la Barceloneta -barri pioner en la iniciativa de recollida de vot anticipat-, i Gràcia -on hi van votar  un 33,57% del cens-, els organitzadors destaquen les dades a Nou Barris van ser prou meritòries. Al llarg del dia van votar un total de 14.118 ciutadans, dels quals 623 no estaven censats al districte. Sobre el cens d'electors (119.772), van ser els 13.495 vots rebuts, un 11,27% del total.

Odette Viñas va agrair l'esforç de molta gent que va voler participar per  a un bon desenvolupament del referèndum. Va destacar que havien vingut més d'un centenar de persones 'de fora de Barcelona' als qui s'ha de sumar 'més de 150 voluntaris d'altres districtes' i un cinquantena més de Nou Barris. 'Aquí sembla que costi més que la gent es motivi, i que actuï votant, però la gent avui ha respost molt bé', va valorar.

L'assaig general a Nou Barris va haver de ser ajornat fa dues setmanes a causa del mal temps. Però aquest dissabte es va mantenir el repte organitzatiu que suposava celebrar una consulta d'aquest tipus al veïnat. Un repte complicat per l'important percentatge de població que resideix a Nou Barris -un 10% del total d'habitants de la ciutat-, per la seva extensió i per tenir una xarxa associativa menys activa en comparació amb altres districtes. Per això, les tasques d'informació i difusió durant les setmanes prèvies van ser clau.

De fet, fins a la una del migdia ja havien participat un 5,95% del cens del districte, és a dir, 7.123 electors. A aquests se n'hi han d'afegir 215 més que no eren del districte. La jornada va comptar també amb 'vots il·lustres', com és el cas dels expresidents del Parlament Heribert Barrera i Joan Rigol, que es van acostar fins a Nou Barris per votar anticipadament. També hi van ser el religiós i treballador social conegut com el Pare Manel, el regidor de CDC Antoni Vives, el diputat i president de la Federació d'ERC a Barcelona Oriol Amorós -acompanyat del líder d'ERC a l'Ajuntament, Jordi Portabella-, i l'historiador Alfred Bosch, un dels portaveus de Barcelona Decideix.

Els vots emesos recollits aquest dissabte i en les anteriors jornades no seran escrutats fins el 10 d'abril al vespre. Els participants han de posar el seu vot dins un segon sobre, que estarà tancat fins el dia de la consulta. Les dades que es donen, per tant, són de participació. L'interessat té la opció de triar Sí, No, o votar en blanc responent a la pregunta: 'Està d'acord que la Nació Catalana esdevingui un Estat de Dret independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Albert fletxa Barcelona
28 de març de 2011, 03.10 h

Sens dubte una de les places més dures de la ciutat (sinó la que més)

Molt bona feina a tots !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Sílvia Martínez
28 de març de 2011, 02.37 h

Que bé, una gran felicitació! I tots plegats ens hem de felicitar, perquè guanyem, perquè estem fent una veritable transició democràtica.
Una transició democràtica amb traves i trampes de suposats demòcrates a diferents poders. Imaginem quan haguem aconseguit que els qui ataquen la expressió a les urnes i la informació política es dediquin a altres coses. Podrem decidir tranquil·lament, ben informats, i amb les garanties que en la pràctica hem vist prou cal exigir a una elecció ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 de març de 2011, 21.13 h

Perdoneu, però a Nou Barris es va recollir el 5,3% dels vots del total de la Consulta de la Diagonal de BCN. El 12,17 va ser el resultat de tota BCN.
Ahir a Nou Barris vam doblar els resultats obtinguts doncs per l'Ajuntament de BCN a la Diagonal on va destinar més de 3.000.000 d'euros i es permetia el vot des de casa (internet) (més de la meitat dels vots del total de BCN van arribar així, sense moure's del sofà).
Èxit TOTAL doncs de la gent de Nou Barris Decideix, de Barcelona Decideix ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 de març de 2011, 13.15 h

Jo no sóc de Barcelona, ni tant sols de la província. Però això no em priva d'admirar, felicitar, lloar, encoratjar i abraçar tots aquests voluntaris que des de fa dies esmercen el temps i hores per a destinar-lo a el gran esforç que representa el presidir i col·laborar a les taules de votació per a poder obtenir la nostra independència. De ben segur, que sense ells, totes les consultes per a la independència no s'haguessin pogut fer. Felicitats a tots !!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
27 de març de 2011, 11.56 h

Aixís m´agrada...."HURRA" JA NO HI FAIG CAP FALTA....ells que dicten "tantas LEYES como quieran..." però NOSALTRES no fer-los cap cas...allà a on veiam una URNA allà que VOTAREM INDEPENDENCIA sigui al Març, a l´Abril o als Maig....deixem de REMENAR LA CUA a tots els de fora, ´que s´acabe el que ells MANEN això els ho deuxarem solament per als TIRANS INVASORS i BOTIFLERS...


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.