directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Iceta no assumeix responsabilitats i acusa a Mas del fracàs de la cimera anticrisi

Assegura que si l'executiu català hagués preparat bé la reunió s'hauria pogut arribar a un 'gran acord de país'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, responsabilitza exclusivament al president de la Generalitat, Artur Mas, i el seu govern de la 'oportunitat perduda' i el 'fracàs' de la cimera anticrisi. En un escrit al seu blog, Iceta ha lamentat que el Govern no hagi preparat bé la reunió. Critica que haurien d'haver conegut les propostes de l'executiu català amb més antelació i que les propostes haurien d'haver estat 'molt més concretes i molt més ambicioses'. Iceta ha assegurat que si el Govern hagués preparat millor la cimera s'hagués pogut arribar a un 'gran acord de país' però, tot i les crítiques, ha afegit que per responsabilitat el PSC defensarà els punts d'acord de la reunió.
Miquel Iceta
Comparteix
   


Etiquetes

Iceta ha defensat que el PSC va actuar en conseqüència i no va deixar passar l'oportunitat d'arribar a acords en la cimera contra la crisi del passat divendres, encara que els acords fossin de mínims. Una disposició que compara amb l'actitud 'obstruccionista' amb que CiU va abordar la cimera de l'any passat, quan la federació nacionalista estava a l'oposició.

Malgrat aquesta actitud constructiva del PSC, Iceta ha criticat la manera com el president de la Generalitat, Artur Mas, i el seu Govern van preparar la reunió. Per això, el portaveu dels socialistes catalans constata que de la cimera no en va sortir un 'gran acord de país' com esperava la societat catalana sinó que el Govern es va limitar a treure'n les seves conclusions.

A més, Iceta ha assenyalat que la cimera també ha servit per constatar els 'importants desacords', especialment sobre la 'política de retallades socials' del Govern de Mas. Unes retallades que, segons Iceta, l'executiu català combina amb 'un tracte fiscal favorable als sectors més privilegiats de la societat'. En aquest sentit, ha reiterat que amb aquestes condicions el PSC no donarà suport als pressupostos de la Generalitat.

El portaveu del PSC també ha lamentat la 'decepció' pel que consideren una manca de sensibilitat social del Govern i ha recordat que de la cimera no en van sortir acords concrets sobre polítiques per acompanyar els sectors més afectats per la crisi. Una orientació que ha qualificat de 'neoliberal' i que 'dificulta de forma extrema' la possibilitat d'arribar a acords.

Malgrat les crítiques, Iceta també deixa clar que el PSC defensarà per responsabilitat i per convicció els punts d'acord que van sortir de la cimera. I ha afegit que el seu partit segueix compromès atrobar punts d'encontre en els temes pendents.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Tallaferro fletxa Centelles
28 de març de 2011, 15.44 h

Iceta no és ningú, només li interessa fer-se el savi i el makiavelic.És un home fastigós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.