directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat lamenta que Mas insisteixi en l''error' de voler fer 'pedagogia' a Madrid

Bertran desconfia que el president convenci empresaris i polítics espanyols perquè accedeixin al pacte fiscal

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI); Uriel Bertran, considera s'ha mostrat pessimista vers els resultats de la xerrada Artur Mas ha donat aquest dilluns Madrid en el marc del Fòrum de Nueva Economia, on ha remarcat, entre d'altres punts, la necessitat d'un pacte fiscal. 'Es torna a cometre a la política catalana el mateix error de sempre', ha valorat Bertran, 'que és anar a Madrid a fer pedagogia quan el que està molt clar des de fa 300 anys és que l'Estat vol que es mantingui l'espoli a Catalunya', ha afegit. Bertran ha demanat també a la ciutadania catalana que es mobilitzi per acabar amb aquesta situació.
emili valdero, uriel bertran, solidaritat
Comparteix
   


Etiquetes
El líder de la formació independentista ha explicat que 'són 20.000 milions d'euros d'impostos que paguen els ciutadans al nostre país i que van a Madrid, que es distribueixen pel territori de l'Estat i que no tornen a Catalunya'. Uns recursos que, segons Uriel Bertran Catalunya necessita 'per invertir en educació, infraestructures, Recerca i Desenvolupament, en definitiva, sortir de la crisi', ha raonat.

Per això, considera que accions com la intervenció d'Artur Mas a Madrid forma part d'una pedagogia 'estèril i fracassada' i que 'no servirà de res'. D'aquesta manera, l'independentista veu la necessitat que 'es busqui la força social i política a Catalunya per exercir el dret de decidir i per poder aconseguir les fites en clau de sobirania fiscal que ens reclama avui la ciutadania', ha constatat.

Per la seva banda, el secretari d'Organització i Finances de SI, Emili Valdero, ha valorat que en el cas que Catalunya esdevingui un estat independent, aquest tindrà capacitat per ser solidari amb els altres països. 'Des de SI la solidaritat amb altres pobles la veiem bé', ha assegurat, matisant que 'seríem solidaris a través del fons comú de la Unió Europea' concebut per a aquesta finalitat. 'Catalunya seria un contribuent net', ha raonat Valdero, avaluant l'aportació en uns 2.000-2.500 milions d'euros', el que seria l'1,25% del PIB.

Bloc 'patriòtic' i bloc 'espanyolista'
Solidaritat per la Independència ha presentat una moció a la mesa del Parlament -que es debatrà en el pròxim ple-, en què s'insta al Govern a contribuir a desenvolupar 'un pla de la sobirania fiscal', ha comentat Bertran. Els punts principals són que la Generalitat 'recapti tots els impostos que paguen els ciutadans'. El secretari general de SI també ha dit que la moció reclama que es tingui 'capacitat normativa' sobre aquests impostos per tal que, per exemple es pugui revisar el impost de societats 'a la baixa per a petita o mitjana empresa', ha comentat.

Una altra reivindicació ja coneguda és que es faci una consulta a la ciutadania sobre el concert econòmic abans de plantejar-lo a Madrid. 'No n'hi ha prou amb el suport del Parlament de Catalunya', ha valorat Bertran citant el cas de l'Estatut, que va rebre el suport del 90% dels membres del Parlament al 2006 però que va ser retallada fins a tres cops. Per últim, la moció reclama a la Generalitat que 'no accepti cap retallada per part de l'Estat' si el concert compta ja amb el suport dels ciutadans fet públic en la consulta. 'Que l'Estat ho acati o la refusi, però no entrem a traficar amb les esperances de la gent', ha afegit.

Bertran confia també que CiU recolzi el 'bloc patriòtic' i no el 'bloc espanyolista', referint-se a les formacions polítiques al Parlament -PSC, PP i Ciutadans-, que han presentat esmenes a la totalitat a la proposta de Llei d'Independència impulsada per SI. 'Aquí Convergència i Unió no ha de tenir cap dubte', ha valorat el secretari general de Solidaritat. 'Avui ja sabem que amb els vots Si, ERC; CiU es podran tombar les esmenes', ha recordat Bertran.

Concentració Nacional
En una roda de premsa oferta al Parlament, Solidaritat ha recordat la convocatòria d'una concentració el proper dissabte, 2 d'abril, a la plaça del Rei de Barcelona amb dos objectius: defensar el projecte de llei d'independència que el subgrup parlamentari ha presentat al Parlament i donar suport al 'sí' en la consulta per la independència que tindrà lloc a Barcelona el 10 d'abril. Aquesta concentració s'emmarca en una campanya anunciada pel secretari general de la coalició Uriel Bertran, que pretén mobilitzar la ciutadania en defensa d'aquesta llei sobiranista.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.