directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao anuncia la 'fi de la indulgència' en la tasca opositora d'ERC respecte al Govern

L'advertència coincideix amb la proximitat de les negociacions pels pressupostos del 2011

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Joan Ridao considera que els 100 dies que porta el Govern a la Generalitat és prou temps perquè l'executiu hagi demostrat les seves intencions i capacitats. En aquest sentit el diagnòstic d'Esquerra és negatiu. Per la formació republicana, CiU ha mostrat una 'política immadura, sorollosa i buida de continguts' incapaç 'd'aportar solucions a la crisi'. Per això, i caducat el temps de rodatge concedit pels republicans, Ridao ha anunciat la 'fi de la indulgència' en la tasca opositora i l'elevació del to crític. L'amenaça coincideix amb la proximitat de les negociacions pels pressupostos del 2011, unes negociacions que suposen un canvi d'escenari que Ridao ja ha definit com de 'desencontre'.
joan ridao, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
El temps de rodatge que Esquerra Republicana de Catalunya va atorgar al Govern eren 100 dies. Expirats aquests i davant el balanç àmpliament negatiu del període, els republicans han decidit anunciar el 'fi de la indulgència' en la seva tasca opositora.

Així ho ha manifestat el secretari general de la formació, Joan Ridao, en la roda de premsa posterior a l'executiva del partit. Ridao ha recordat que malgrat que Convergència i Unió no va donar ni un segon de respir al tripartit la seva actitud havia estat la 'd'estendre la ma'. Una actitud que l'escenari de negociació dels pressupostos pel 2011 sembla haver canviat.

Per Ridao, la política de CiU durant aquests dies ha estat 'immadura, sorollosa i buida de contingut'. L'exemple més proper adduït pel republicà ha estat la cimera anticrisi convocada pel Govern el passat divendres. Una reunió que va gaudir 'd'una posada en escena pròpia d'una reunió per decidir un nou ordre mundial i que tenia molt poc a veure amb el contingut i l'abast' dels acords resultants.

Però on més ha incidit el secretari general és en la política de retallades del Govern. Una política que ha definit com 'neoconservadora' i 'neoliberal' que 'retalla linealment,' sense establir prioritats, acabant a 'destralades' amb les estructures de l'estat de benestar.

En aquest sentit, 'el diagnòstic terrible' que CiU ha fet de les fiances catalanes, 'la confusió entre Govern i partit' o la manca de propostes per afrontar la crisi, són per Ridao motius suficients per advertir sobre una pujada de to en les crítiques al Govern.

L'advertiment però no coincideix merament amb el final dels 100 dies de rodatge concedits per ERC sinó també amb la proximitat de les negociacions per aprovar els pressupostos del 2011. Un canvi d'escenari que, com ha reconegut el mateix Ridao, esta condicionat per les polítiques antisocials de Convergència i Unió.

Des d'Esquerra s'ha avisat que la salut publica, l'educació i la innovació i el desenvolupament, són tres 'línies vermelles' que no estan disposats a traspassar en la negociació dels pressupostos i que per tant l'acord es dificulta si CiU no enterra la 'destral amb la que està retallant' l'estructura de l'estat de benestar.

Successió ZP
Ridao també ha tingut unes breus paraules sobre el tema de la successió de José Luís Rodríguez Zapatero. Ridao ha manifestat que el problema 'no és de persones sinó de polítiques' i que, en aquest sentit, Zapatero hauria de recuperar el seu perfil d'esquerres, ja que el president 's'ha esforçat en buidar de contingut la paraula socialista'



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jordi-80 fletxa València
28 de març de 2011, 19.19 h

#3 Calla, rata convergent espanyolista, que vosaltres fareu el possible per a que Ridao siga el proper president d'ERC, amb la qual cosa tindríeu uns quants anys assegurada la poltrona, i possiblement feriríeu greument l'independentisme i l'esquerra nacional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
28 de març de 2011, 19.14 h

Una "indulgència" que en realitat ha brillat per la seua ausencia, si més no per part d'aquest P$OEcialista nomenat Joan Ridao.

Aquest personatge només te indulgència per als seus amics P$OEmontillistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
28 de març de 2011, 18.51 h

Ridao és el polític que tot partit en el govern voldria tindre com a cap de l'oposició. Amb això està tot dit de com de nefast, limitat, nul i insuls és aquest home com a polític.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
euro fletxa ciu es el cancer de Catalunya
28 de març de 2011, 18.33 h

El pacte fiscal qué demana, i imploren en Mas i en Duran a madrid, "des de la raó, no des de l'estómac o les vísceres", en un crit desesperat de CIU a españa, per a arribar a un acord de finançament, qué pugui acontentar a els seus votants i a els seus avaladors.
Per a no tenir de fer, el qué la veritable societat civil (la gent del poble) li demana, que es: proclamar la independència i no donar mes diners a españa, perqué el poble que ja ha obert els ulls, considera qué, ja ens ha ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.