directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

EI continua lleial a ERC però demana la celebració del referèndum intern

Bertran assegura que treballaran per aconseguir canvis des de dins

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

'La solució als problemes no es troba fora sinó dins'. Amb aquestes paraules el líder del corrent crític d'ERC Esquerra Independentista (EI), Uriel Bertran, ha proclamat la seva 'lleialtat' al partit, després de la proposta de Reagrupament.Cat per tal de fundar un partit propi l'any 2010. Uriel ha recordat també la voluntat de 'canvi' que des de fa gairebé dos anys està defensant des de dins. Bertran ha demanat a la direcció del partit 'la mateixa lleialtat' que EI ha demostrat amb ERC i l'ha instat a complir amb els estatuts interns de la formació, amb la convocatòria d'un referèndum intern al voltant del nou model de finançament. Segons Bertran, és moment de 'cohesió' i de 'conciliar posicions' i no de convidar a abandonar el partit les persones que no estan d'acord amb els plantejaments de la direcció.
uriel bertran
Comparteix
   

Aquesta ha estat la resposta d'EI a l'altra corrent interna crítica amb la direcció d'ERC, Reagrupament.Cat (RCat), després que aquest dissabte el seu líder, Joan Carretero, hagi publicat un article al diari AVUI en què aposta per la creació d'un nou partit que tingui com a eix programàtic la 'proclamació unilateral de la independència' amb vista a les eleccions catalanes del 2010. EI es manté lleial a Esquerra Republicana però no abandona la seva voluntat d'aconseguir un 'canvi' en els plantejaments de la formació, canvi que sigui com sigui aquest corrent crític vol aconseguir des de dins.

En aquest sentit Bertran ha instat l'actual direcció d'ERC, encapçalada per Joan Puigcercós i Joan Ridao, a 'rebutjar la subordinació' vers el PSOE i a establir el concert econòmic i la independència política com a prioritats del partit. També ha reclamat el rebuig d'Esquerra al model de finançament que, segons ha dit, el govern espanyol intenta 'fer empassar' als catalans i a la classe política de Catalunya.

El líder d'EI també ha reclamat a la direcció del partit reciprocitat en aquesta lleialtat demostrada pel corrent crític i ha tornat a demanar a la cúpula d'ERC que 'compleixi els estatuts' del partit i convoqui un referèndum per consultar la militància sobre el futur nou model de finançament.

La casa gran de l'independentisme progressista


EI ha discrepat de la resposta donada per la direcció davant la possibilitat que RCat formi un nou partit. Segons Bertran, ERC ha d'aspirar a construir 'la casa gran de l'independentisme progressista' aglutinant l'espai polític independentisme comprès des del centre fins a l'esquerra.

Segons paraules de Bertran, Esquerra no es pot permetre perdre ni un sol independentista i en aquest sentit ha demanat a la cúpula del partit que deixi de fomentar que independentistes del partit abandonin una formació política 'que necessita que milers i milers de persones entrin a formar part' del seu projecte polític si de veritat Esquerra vol 'aconseguir la independència dels Països Catalans i la justícia social'. 'Amb baixes no aconseguirem els nostres objectius', ha assegurat. 'El que necessitem és cohesió', ha insistit Bertran, així com 'conciliar posicions' i en cap cas 'demanar com s'ha fet reiteradament aquestes darreres setmanes que companys de la formació abandonin el partit'.

Així, Uriel Bertran ha instat la direcció del partit a no caure 'en el maniqueisme, el tòpic, i la desqualificació', perquè segons ha considerat el líder d'EI l'únic que aconseguirà el partit 'és anar constrenyint el propi espai polític del partit i la seva capacitat d'atraure militants'. 'Amb 10.000 militants Esquerra no alliberarà els Països Catalans, necessitem tenir molts més suports', ha insistit. Segons Bertran cal 'ser generosos', tenir una 'visió àmplia' i 'intentar treballar en comú'.

Bertran va traslladar aquestes mateixes consideracions al líder de RCat, Joan Carretero, aquest passat divendres, un cop Carretero va informar-lo sobre la publicació aquest dissabte de l'article en què aposta per la creació d'un nou partit de marcat perfil independentista amb vista a les eleccions catalanes del 2010.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Joan fletxa Piera
20 d'abril de 2009, 12.45 h

Jo et fotaria fora, sense miraments, ja n'estic fins els collons de tu i del Carreteru, no acceptar el que pensa la majoria dels companys militants es tant patètic que no mereix cap més comentari....FORA JA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.