directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

S'estrena el Bollywood català protagonitzat pels veïns de la Plaça Osona de Vic

S'ha produït per tal de fomentar la convivència al barri

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La plaça d'Osona de Vic acull aquest diumenge l'estrena de la pel·lícula 'El barri és nostre'. Inspirada en el cinema de Bollywood aquest migmetratge de 45 minuts està protagonitzat pels veïns d'aquest barri de la ciutat osonenca. L'objectiu del projecte era realitzar un treball que afavorís el coneixement entre la gent del propi barri. Quim Crusellas, director del film, explica que van optar per l'estil Bollywood per afavorir la participació de la nombrosa comunitat índia que presenta 'dificultats' per integrar-se en les activitats del barri. Per Crusellas, el Bollywood també afavoria que els participants treballessin diferents registres com ara el drama, la comèdia o el musical.
bollywood vic
Comparteix
   

Inicialment, explica el director, el projecte s'havia plantejat com una miniserie. Al final, diferents arguments com ara el pressupost han portat a realitzar aquest migmetratge en què hi participen una seixantena d'actors que fan papers principals i secundaris i un centenar d'extres. Crusellas assegura que el film és original perquè proposa 'una ficció' amb actors i actrius no iniciats que demostren 'il·lusió, ganes i professionalitat'.

L'argument de la pel·lícula s'inicia quan un jove que estudia a Vic i treballa de missatger coneix una família índia del barri d'Osona. Cada vegada que els porta paquets a casa els troba mirant pel·lícules de Bollywood. El jove s'interessa per la música i els balls d'aquest tipus de films i la família l'anima a apuntar-se al grup de dansa que hi ha al barri. L'exhibició de ball es farà el dia de la festa d'hivern juntament amb altres activitats organitzades pels veïns i veïnes del barri.

El rodatge es va començar a finals de desembre de 2008 i es va allargar fins a inicis d'aquest mes març. Les localitzacions de la pel·lícula han estat sobretot als exteriors del barri d'Osona i altres indrets emblemàtics de la ciutat de Vic. Quant a espais interiors s'han utilitzat bàsicament el centre cívic de la plaça d'Osona, el local de la comunitat de propietaris de la plaça i diversos locals de la zona.

El president de l'Associació de Veïns de la plaça d'Osona, Domenec Urpina, diu que la pel·lícula mostres 'realitats' que s'estan vivint als barris de les ciutats. Per ell aquest projecte vol afavorir 'la coneixença' entre tots els veïns sigui quina sigui la seva procedència. Pel president dels veïns aquesta pel·lícula mostra l'egoisme 'individual' i la necessitat de que hi hagi una bona 'comunicació i harmonia'. Urpina participa en la pel·lícula encarna el president dels veïns.

Francisco Escobar és un altre dels veïns que apareix a la pel·lícula. Fins ara no havia participat mai en cap projecte d'aquestes característiques. Ell recorda el rodatge com de 'molt divertit' tot i haver-se de passar més de dues hores per fer una escena o esperant perquè el maquillessin. Ell deixa clar que el seu paper de rabiüt és 'una cosa' i en la vida real 'un altre'. Tot i això aquest antic treballador de la pell reconeix que no li costa enfadar-se.

La pel·lícula impulsada per l'Ajuntament de Vic dins del Pla de barris s'estrenarà aquest diumenge a dos quarts de nou del vespre a la mateixa plaça d'Osona. En cas de mal temps es farien dos passis al Centre Cívic Remei-Estadi.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.