directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un miler de persones es manifesten a Perpinyà per defensar la cultura del foc a la Catalunya Nord

Els organitzadors lamenten l'absència de parlamentaris a la marxa

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Prop d'un miler de persones s'han manifestat aquest dissabte a la tarda a Perpinyà per demanar l'adaptació de la directiva europea que regula l'ús de material pirotècnic a l'Estat francès, de manera que es pugui continuar fent correfocs a la Catalunya Nord. Una vintena de colles de diables i una desena de dracs i bèsties d'arreu de Catalunya han participat a la concentració de caràcter festiu convocada per les associacions nord-catalanes que defensen i promouen les tradicions culturals i populars catalanes. Tot i l'èxit de la convocatòria, els organitzadors han lamentat l'absència dels parlamentaris de la Catalunya Nord que no han respost la seva invitació.
perpinyà correfoc foc
Comparteix
   

'Som una mica inquiets perquè no hem vist aquests parlamentaris que no han respost a cap dels correus que els hem enviat des de fa 4 mesos. Això és una mica el que ens planteja problema, perquè és a ells de fer la feina i ningú més que ells podrà fer la feina. Doncs són ells que tenen la responsabilitat final de condemnar o no els correfocs', ha explicat el president de la Federació d'entitats nord-catalanes, Hervé Pi que és també secretari de l'associació Aire Nou de Bao que organitzava la manifestació. Pi ha agraït el support de totes les entitats de diables i del bestiari que es van desplaça fins a Perpinyà dient que 'fa ple veure que som un país i que realment hi ha gent que ho creu' i ha valorat positivament la resposta dels catalans del nord que s'han sumat a la convocatòria.

Pel president de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya 'tenim la mateixa directiva tenim el mateix problema pero tenim dos governs diferents que hans han de solucionar aquest problema i doncs el que hem vingut una mica és a donar'l s'hi suport perqué entenem que és el mateix que nosaltres és una unitat i el govern francès ho ha de regular de la mateixa manera que hi ha de fer el govern espanyol sigui com sigui'.

'Despres de l'acte de berga que havien fet per demanar al govern espanyol que fes una transposició de la directiva d'acord amb les nostres aspirations és llogic que a l'estat frances els hi demanem el mateix i per tant és el que hem fet. Hem fet tot el que hem pogut nosaltres hem portat 5 bèsties des de l'agrupació a par tots els de més son identitat de l'agruacio de bestiaris', ha explicat Sete Udina, president de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.