directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Romeva promet treballar perquè la UE persegueixi els paradisos fiscals

Demanarà que s'elimini el secret bancari

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El cap de llista d'ICV a les eleccions europees, Raül Romeva, s'ha compromès a treballar per eliminar els paradisos fiscals en un acte celebrat a Andorra on Romeva hi ha assistit per donar suport a la candidata dels Verds d'Andorra, Isabel Lozano. 'ICV defensarà al PE que la UE tingui una posició ferma i contundent en la persecució dels paradisos fiscals, tant dels membres de la mateixa Unió com en els fòrums internacionals en els que s'abordi la qüestió', ha afirmat Romeva. El candidat d'ICV ha proposat una directiva europea d'intercanvi d'informació que suprimeixi el secret bancari i estableixi mesures contra l'aïllament financer.
raül Romeva


Comparteix
   

En aquest sentit, l'eurodiputat ecosocialista ha mostrat la seva oposició als paradisos fiscals per la seva opacitat ja que 'la manca d'informació permet l'evasió fiscal de persones i societats amb elevades rendes i patrimoni, facilita l'ocultació de capitals il·lícitament obtinguts i el posterior blanqueig de capitals'. 'No en va en tots els casos de corrupció de rellevància descoberts a Espanya, el diner ha acabat d'una forma o una altra en un paradís fiscal per tal d'intentar que es perdés el seu rastre', ha recordatel dirigent ecosocialista.

De la mateixa manera, el cap de llista d'ICV ha destacat que 'estimulen el tipus de gravement per la seva baixa o nul·la tributació a la vegada que amenacen eliminar els impostos sobre el patrimoni com ara està fent el govern socialista'. 'Si sumem l'evasió fiscal i la nul·la tributació veiem que el resultat és una reducció dels ingressos públics que es podrien destinar a política social', ha lamentat Romeva alhora que ha posat com exemple el cas espanyol que si reduís deu punts percentuals en el nivell de frau ens homologaria amb els països més avançats de la UE i permetria obtenir ingressos addicionals per valor de 38.000 milions d'euros. 'Aquests ingressos s facilitarien finançar bona part de la diferència que ens separa en protecció social de la UE-15', ha explicat.

D'altra banda, l'eurodiputat d'ICV ha volgut posar de manifest que els paradisos fiscals són un dels actors responsables de que s'hagi produït aquesta crisi internacional. 'Ha calgut una gran crisi financera com la que estem patint per a que es prengués consciència de la perversió dels paradisos fiscals. La seva opacitat i l'absència de fiscalitat els converteix en un refugi per a tota mena d'especuladors i defraudadors d'impostos', ha denunciat Romeva que s'ha mostrat convençut que 'els paradisos fiscals són un refugi per a delinqüents de les finances, els responsables d'aquesta crisi'.

Per tot això, Romeva ha apostat aquest dissabte perquè 'la UE prengui mesures per a que deixin d’existir aquesta paradisos fiscals, començant per aquells que són membres de la UE'. En el darrer llistat de paradisos fiscals de la OCDE d'aquest 2009 hi apareixen Àustria, Bèlgica i Luxemburg entre els països que encara no s’han compromès de forma substancial en el respecte als estàndards internacionals. Així mateix, també considera paradisos fiscals Andorra, Gibraltar, Liechtenstein, Suïssa, Mònaco y San Marino, entre d'altres.

Tot i que el cap de llista d'ICV a les eleccions europees ha celebrat que per fi el G-20 s'hagi decidit a tractar el tema i prendre mesures al respecte creu que 'les mesures preses són totalment insuficients perquè el que cal és un replantejament de tot el model financer'. Romeva ha explicat que es regulen algunes activitats com l'Agència Reguladors Mundial però no s'instal·la un marc internacional de control de fluxos de capital que permetin controlar els moviments del tipus de canvi i que facin realment creïble a llarg termini el paper del FMI com a prestamista d'última instància.

Així, Romeva ha proposat que mitjançant l'aprovació d'una directiva sobre intercanvi d'informació que suprimeixi el secret bancari i que estableixi mesures severes d'aïllament financer, per als estats que no volen col·laborar. 'Cal impedir coordinadament amb la resta del món els moviments de capitals cap a paradisos fiscals extracomunitaris', ha puntualitzat. 'Per això cal una fiscalitat europea i impulsar progressivament l’harmonització fiscal als països membres de la UE', ha reclamat l'eurodiputat ecosocialista.

Finalment, en la seva intervenció en l'acte de suport a la candidata dels Verds a Andorra, Romeva ha lamentat que tot i que Zapatero a la reunió del G-20 es ventava de ser un abanderat contra l'evasió fiscal i el secret bancari, a l'estat espanyol ha iniciat una reforma legislativa per permet a les persones amb residència als paradisos fiscals no tributin pels interessos que els generi la compra de deute públic. 'Com apunta la Organització Professional d'Inspectors d'Hisenda de l'Estat, si s'aprovés aquesta norma, si una societat espanyola paga un 30% sobre els seus rendiments per invertir en lletres del Tresor, si ho fa la societat de qualsevol corrupte o narcotraficant radicada a qualsevol paradís fiscal, no pagaria pràcticament res -quan abans pagava un 18%-', ha alertat l'eurodiputat.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
kim fletxa bcn
20 d'abril de 2009, 22.04 h

Aquestos d'iniciativa sempre al seu mon particular, nomes cal veure la magnifica gestió d'interior del Saura, la fantastica gestió de la seva concubina antisistema de 100.000 euros/any (la mayol) i la maravillosa gestió d'aigues d'en mister Baltasar alies "captaciótemporald'aigues" o "transvasament ni un". Patetics, afortunadamente aquestos en 3 o 4 legislatures s'extinguiran perque ja no aporten res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.