directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 1 de maig de 2024 23:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una trentena d'assistents a l'homenatge de la Unió de Joves de Girona a Carrasco i Formiguera

La setmana passada va fer 71 anys del seu afusellament

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Més d’una trentena de persones van participar divendres a Girona en un acte d’homenatge al polític català mort a mans de les tropes franquistes Manuel Carrasco i Formiguera (1890-1938), en el 71è aniversari de la seva execució. Entre els assistents s’hi trobava una de les filles d’aquest personatge històric, Rosa Maria Carrasco i Azemar. L’esdeveniment va ser organitzat per la Unió de Joves de les Comarques Gironines i després de la projecció del documental Sumaríssim 477, el president local d’Unió i regidor a l’Ajuntament, Albert Riera, va moderar un col·loqui sobre la figura de qui va ser conseller de Sanitat i Beneficència sota la presidència de Francesc Macià.
uji, carrasco i formiguera, udc
Comparteix
   

Xavi Roca, president de la intercomarcal de la Unió de Joves, va destacar «la importància, a través d’actes com aquest, de reivindicar la memòria de personatges com Manuel Carrasco i Formiguera, que van mantenir fidelitat als seus ideals polítics i un compromís amb la nostra nació fins a les últimes conseqüències”.

L'homenatge gironí succeeix al que va fer UDC la setmana passada davant la tomba de Carrasco i Formiguera, on el portaveu de CiU al Congrés, Josep A. Duran i Lleida, va dir que no servia per a res que l'Estatut proclamés que Catalunya és una nació 'si la gent d'aquest país no té consciència nacional', recordant les paraules de Carrasco i Formiguera, qui assegurava que 'no n'hi ha prou amb tenir un text jurídic que proclami la llibertat de Catalunya'. Duran va demanar a les joventuts d'Unió que fessin 'un anàlisi exhaustiu' de la vida de l'històric dirigent d'UDC que 'no es quedi només amb algunes de les seves paraules'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Miquel fletxa Girona
20 d'abril de 2009, 20.46 h

Endavant patriotes!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.