directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Financial Times admet en portada que la solidaritat amb Espanya fa viure Catalunya per sota de les seves possibilitats

Justifica el rebuig de Mas a les retallades de Zapatero

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

El diari britànic Financial Times dedica aquest dimarts un espai de la seva portada a les demandes econòmiques del president de la Generalitat, Artur Mas. Sota una foto seva el rotatiu destaca que Mas ha promès implantar un pla d'austeritat i que ha rebutjat les retallades exigides per l'executiu espanyol per fer front al dèficit, que va titllar de 'bogeria' i 'destructives'. Ja a les pàgines interiors, el diari explica que el president català ha intentat arribar a un pacte pressupostari amb la resta de partits del país per demanar un nou acord fiscal amb l'Estat en què es redueixi la contribució del 9% de Catalunya a l'erari públic espanyol destacant la reflexió de Mas a Madrid que l'Estat espanyol ha viscut per sobre de les seves possibilitats mentre que Catalunya, després de contribuir a la solidaritat espanyola, ho ha fet per sota.
financial times, artur mas, dèficit fiscal, pacte fisca, concert econòmic
Comparteix
   


Etiquetes
Segons el Financial Times Espanya és 'un dels països més descentralitzats d'Europa' i 'els governs regionals hauran de reforçar la seva disciplina fiscal perquè el país pugui calmar la por dels inversors'. També detalla que Catalunya és una de les parts més industrialitzades d'Espanya i que té una economia de la mida de la de Portugal.

En referència al nou pacte fiscal que demana Mas, el diari britànic es fa ressò de les paraules en què el President diu que 'a Espanya la gent ha estat vivint per sobre de les seves possibilitats i a Catalunya, estem vivint per sota'.

Des del col·lectiu Emma, un grup de catalans establerts a diferents parts del món que es dediquen a revisar els articles de la premsa internacional sobre Catalunya, desitjarien que més mitjans i institucions catalanes 'denunciessin i quantifiquessin més sovint l'espoli fiscal català com ho fa avui el Financial Times'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
ISABÓ fletxa Barcelona.
11 d'abril de 2011, 13.49 h

No deixem abanda l' ARTUR MAS, encara que anem fent el nostre camí. ELL CRIDA COM NOSALTRES "Visca el Barça" i "Visca Catalunya" ..com a crits de guerra i pau... encara que fos del Sant Andreu, o del Sta. Coloma de Farnés -P.E.-. Perquè avui dia -la traició arriva d' una esquerra que balla la JOTA "de la mà d' en Marcelino IGLESIAS"... O sigui que: CATALUNYA UNIDA ; -perque uns fan la barca, ALTRES ADOVEN LES XARXES, altres pesquen, uns venen el peix, i mo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
30 de març de 2011, 14.32 h

#21 Un moment,un botifler,palanganero dels hispanoafricans,dropo,vividor,amb poca intel.lència,carregat de complexes d'inferioritat,probablement sense vida sexual,que es diu alberto i que té la seva cort de porcs a madrid?no fotis que et dius boadella de cognom!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jordi Roig fletxa Sant Pol de Mar
30 de març de 2011, 12.02 h

Senyors de directe.cat, l'error de no dir que el 9% ES DEL PIB produït a Catalunya, es intencionat o una espifiada? perquè veig que l'heu repetit al llarg de tots els articles on es parla d’això. No es el mateix dir que ens espolien el 9% del PIB (estem parlant de 20.000 milions d'euros a l’any) que no dir que contribuïm amb el 9% a l'erari públic. A Alemanya, per llei,la contribució no pot ser mai superior al 4% del PIB, a EEUU, del 2% i així tots els països civilitzats on la contr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
JORDI GRAU fletxa MANRESA
30 de març de 2011, 11.59 h

Creieu que val la pena contestar les opinions i insults que el Sr. Alberto ens dedica des d'Espanya ?. Si l'insulteu, us poseu al seu mateix nivell i penso que no cal . Seguim treballant perque un dia no molt llunyà li poguem dir el que mes dessitgem : ADEU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Vicenç Bon fletxa Sant Boi de Llobregat
30 de març de 2011, 11.04 h

M'hauria agradat tenir la bona idea de l'ALBERTO, per haver tingut l'oportunitat de veure, provocat per mi, com treieu de dins el pitjor que teniu de cadascú de tots vosaltres. L'ANTON diu "subjectes d'Hispanistan", "estan cagats", gent inculta", "lladres", "mentiders", "ho porten al seu ADN"!! , "terrible complex d'inferioritat", "frustrats en la vida familiar i professional", "mediocres". I acaba dient: "si els insultem ens estem convertint en el mateix que són ells". Doncs l'enhorabona, AN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Arnau Pujol fletxa Barcelona
30 de març de 2011, 10.43 h

El proper 10 d'Abril a Barcelona i a d'altres municipis catalans hi ha la consulta per la independència de Catalunya. Cal que anem tots a votar Sí a la independència, hi hauran observadors internacionals, és més important del que alguns ens volen fer creure.

CONCENTRACIÓ NACIONAL DISSABTE 2 D'ABRIL 2011 A LA PLAÇA DEL REI (BCN) FEU CORRE LA VEU..... i
Omple aquest formulari i demana als 135 diputat del Parlament que votin a favor de la llei de declaració d’independència.
Http://... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Arnau Pujol fletxa Barcelona
30 de març de 2011, 10.42 h

CONCENTRACIÓ NACIONAL DISSABTE 2 D'ABRIL 2011 A LA PLAÇA DEL REI (BCN) FEU CORRE LA VEU..... i
Omple aquest formulari i demana als 135 diputat del Parlament que votin a favor de la llei de declaració d’independència.
Htt p://declaracioindependencia.c at/declaracio
No et limitis a contemplar aquestes hores que ara vénen, baixa al carrer i participa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
ANTON fletxa san jose
30 de març de 2011, 02.58 h

Anem be, anem molt be, contra mes subjectes de "Hispanistan" entrin als nostres diaris vol dir que mes cagats estan, deixeu-los son gent inculta, lladres i mentiders (o portan al seu ADN) i amb un terrible complexe d´inferioritat, necessiten reafirmarse personalment amb la colonia ja que a la seva vida familiar son un frustats i a la profesional uns mediocres, nosaltres, a parlar de present i futur del nostre pais, si us plau si els insultem ens estem convertint en el mateix que son ells, (e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Alberto fletxa MADRID
30 de març de 2011, 00.44 h

Claro que no trabajamos bien, para eso estas tu xavier, para pagarme todos mis lujos ;). Da gusto que esteis en espanha! De verdad os quiero.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.