directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 18:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Més de 220.000 persones participaran en les Trobades d'Escola Valenciana, 'un gran sí' a l'ensenyament en la llengua pròpia

'El valor del valencià' és el lema de l'edició d'enguany, dedicada a commemorar el centenari del naixement de l'escriptor Enric Valor

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Més de 220.000 persones participaran en la 26a edició de les Trobades que organitza Escola Valenciana arreu del País Valencià, segons les previsions de l'entitat. Escola Valenciana ha presentat l'edició actual, que arrenca diumenge a Sagunt dedicada commemorar el centenari del naixement de l'escriptor Enric Valor sota el lema 'El valor del valencià'. El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha alertat que els programes d'ensenyament en la llengua 'estan amenaçats per les intencions de la conselleria d'Educació d'arraconar el valencià' i ha indicat que aquestes trobades han de ser 'un gran sí a l'ensenyament en valencià', que ha defensat com a única garantia de bilingüisme i plurilingüisme.
escola valenciana
Comparteix
   


Etiquetes
Moreno ha explicat que de suprimir-se les línies en valencià, l'ensenyament bilingüe i plurilingüe 'es veurà afectat però les conseqüències per a l'ús i ensenyament del valencià serien irreversibles'. En aquest sentit, ha fet una crida a la participació en les trobades d'enguany i evitar així 'el desmantellament del sistema educatiu públic en valencià'.

En una línia semblant, la presidenta de la Coordinadora d'associacions d'alumnes, pares i professors per l'educació pública, Laura Font, ha dit que les Trobades són 'una festa reinvindicativa i lúdica' en la qual es defensa el model d'educació en valencià. 'Defensem la llengua i reclamem insistentment que per favor aquesta llengua siga la llengua de la normalitat, que tinga la mateixa normalitat que les altres, no demanem res més', ha dit.

L'edició d'enguany està dedicada a commemorar el centenari del naixement de l'escriptor Enric Valor, (Castalla, Alcoià, 1911) de qui el president d'Escola Valenciana ha dit que 'va saber mantenir viva la flama de la llengua en els anys més difícils, ens va ensenyar com utilitzar millor el nostre idioma, va saber explicar-nos històries per a xiquets i grans, històries que neixen dels arrels d'un poble'.

Moreno ha remarcat però que ' allò que veritablement ens va ensenyar és el valor de la llengua, el valor del valencià, que és el lema de les Trobades d'enguany'.

Sota aquest lema, Escola Valenciana organitza enguany 19 trobades al llarg del País Valencià en les quals preveu l'assistència de més de 220.000 persones. Les festes per la llengua arrenquen aquest diumenge a Sagunt (Camp de Morvedre) i Alacant (Alacantí).

Fins el 4 de juny municipis com Moixent (Costera), Burjassot (Horta Nord), Santa Pola (Baix Vinalopó), Llombai (Ribera Alta), Novelda (Vinalopó Mitjà), L'Eliana (Camp de Túria), Senija (Marina Alta), Xixona (Alacantí), Castelló de la Plana (Plana Alta), Atzeneta d'Alvaida (Vall d'Albaida), Silla (Horta Sud), Benifaraig, Borbotó, Carpesa i Poble Nou (Horta Nord), Xeresa (Safor), Vilafranca (Ports), Relleu (Marina Baixa) i Ibi (Alcoià) acolliran les Trobades. El 30 d'abril també se celebrarà una Trobada a Barcelona en el marc de la Setmana Cultural de l'Espai País Valencià.

Una dia abans de l'inici de les Trobades, aquest dissabte 2 d'abril, Escola Valenciana ha convocat una cercavila a València en favor de l'ensenyament en la llengua. La cercavila finalitzarà al camp de futbol de Benimaclet, que acollirà un concert d'Obrint Pas i la Gossa Sorda.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Atlasac fletxa Vila-real
4 d'abril de 2011, 11.35 h

Jo ho reconec, soc un EXTREMISTA, però es que em fan bullir la sang aquests "BORREGOS" però sòc l´únic que els ESTIMA, perque vull veurels amb el CERVELL CURAT, ELS VULLC HUMANS per ABORREGAR-LOS JA EXISTEIXEN ELS POLITICS I TV- I EL MEDITERRANEO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Eli fletxa Sabadell
31 de març de 2011, 01.10 h

Vinga! tots junts a defensar la llengua. Fora els INVASORS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
30 de març de 2011, 19.28 h

Una mostra més de la persecució brutal i salvatge que estan exercint, qui ja sabem tots, cap a tot el que fa olor a Català, Valencià, Mallorquí, etc, etc,.
¡¡¡¡AIXÒ ÉS PITJOR QUE QUAN EL DICTADOR !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.