directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament britànic aprèn del català i el seu ús a les TIC

Representants de la Generalitat participen en un sessió de treball de la cambra baixa del Regne Unit

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els secretaris de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, i de Política Lingüística, Bernat Joan, han comparegut aquesta tarda davant la Comissió d'Afers Gal·lesos del Parlament del Regne Unit, concretament en l’anomenat select committee, la màxima categoria de comissions del parlament britànic. Aquesta compareixença s’ha convertit en la primera vegada que membres del govern català participen en una sessio de treball legislativa d’aquestes caracterítiques.
parlament angles
Comparteix
   

El fet és que els membres de la Comissió d’Afers Gal.lesos estan considerant la conveniència de delegar la responsabilitat de la llengua gal.lesa a l’Assemblea Nacional del país. I per aquest motiu han mostrat el seu interès per conèixer de primera mà la situació de la llengua catalana i les experiències de política i promoció lingüística; de l’estatus del català, les polítiques lingüístiques en general i, especialment, la presència del català en el mercat de les telecomunicacions, tot posant de relleu la campanya Elteumòbil.cat

A aquest respecte, el secretari de Telecomunicacions, Jordi Bosch, s’ha mostrat molt content per l’èxit que està assolint la campanya i ha destacat que amb experiències com aquesta es fa aflorar la demanda que existeix en la societat i es demostra que el català és una llengua de modernitat i de progrés i que té un mercat clar, ja que les multinacionals tecnològiques hi veuen una oportunitat de negoci.
Per la seva banda, el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, ha volgut destacar en la seva intervenció, que des del govern sempre s’ha buscat el diàleg i s’ha primat el consens amb les empreses, i que una de les idees que s’ha establert com a prioritària és la de donar eines per l’adopció del català abans de l’emprendre sancions.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.