directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 12:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El debat sobre els uniformes a l'escola encén la polèmica entre Govern i PSC

Hereu creu que és una 'cortina de fum' per amagar 'la manca de projecte' de l'executiu de Mas · Homs demana una 'reflexió serena' sobre la qüestió

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Uniformes a l'escola, sí o no? aquest és el debat que ha aixecat polseguera aquest dimarts entre l'alcalde de Barcelona Jordi Hereu i Francesc Homs, portaveu del govern de la Generalitat. Pel batlle socialista, aquesta discussió és un 'espectacle lamentable' i 'ridícul', i que cal centrar els esforços en el 'gran pacte i el camp de consens' que va suposar la Llei de l'educació. Hereu ha afirmat també que aquest debat és una 'cortina de fum' per tal d'amagar la 'manca de projectes' de l'executiu de Mas, i s'ha alineat d'aquesta manera amb el líder del grup al Parlament, Joaquim Nadal, que ha acusat Irene Rigau d'endegar un debat 'carrincló'. Per la seva banda, el portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha respost als socialistes defensant una 'reflexió serena' sobre si cal recuperar els uniformes o establir unes normes de vestimenta a les escoles. Homs ha lamentat també les 'brometes' que aquest tema ha suscitat durant anys.
uniformes escolars
Comparteix
   


Etiquetes
Després de la reunió del Consell Executiu, Homs ha negat que plantejar aquesta reflexió tingui la voluntat de ser una 'cortina de fum' davant de les possibles retallades en educació. 'Jo crec que no es dissimula res amb això', ha dit, tot defensant que 'la reflexió com a reflexió té sentit i està en la línia de quina mirada fem a l'escola i com s'hi va, i això no és menor'.

Crítiques socialistes
Diverses personalitats del PSC han criticat aquest dimarts el debat obert sobre l'ús dels uniformes a les escoles. És el cas de Jordi Hereu, que ha qualificat aquest tema de 'ridícul' alhora que l'ha considerat una 'cortina de fum' utilitzada per l'executiu de Mas per 'amagar la manca de projecte'. En aquesta línia s'ha posicionat també el portaveu socialista al Parlament Joaquim Nadal, que ha considerat el debat de 'carrincló'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Noemí fletxa Sabadell
30 de març de 2011, 17.44 h

Els socialistes no tenen memòria, hauran de menjar cues de panses.
Ja en el darrer tripartit, es va destapar que subvencionaven escoles que separaven per sexe, és a dir, les escoles on l'Opus Dei renta els cervells dels nens i de les nenes, per separat. I van sortir en la defensa de l'educació diferenciada...
Llavors, venen els convergents a dir-nos que volen uniformes escolars.
Perdoneu, però els uniformes es compren en botigues amigues de les escoles, sobretot les que l'opus renta el cerv... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
30 de març de 2011, 12.09 h

Em sap greu manifestar que en el fons estic d'acord amb el què diu l'Hereu. Aquests corrupCiUnistes, ja comencen a copiar el model "zapaterista". Lleis, disposicions, prohibicions, etc. etc., amb l'únic objecte de distreure el personal. Si aquesta mena de gent són polítics, jo sóc la fidel rèplica de l'Einstein.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Barcelona
30 de març de 2011, 10.13 h

És fantàstic, ens retallen l'educació pública, s'aposta per la privada i aconsegueixen que ens passem el dia discutin sobre la bajanada dels uniformes. Són habilíssims.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
lluís fletxa Monistrol de Montserrat
30 de març de 2011, 08.34 h

El poder té por a la diversitat i, és clar, això que els nois i noies vesteixin de maneres diferents no els agrada. El poder vol controlar i homogeneitzar, i una manera de fer-ho és obligant a vestir d'una determiada forma. Em recorda més l'època que creia superada de la dictadura que no pas la democràtica que estem vivint.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesca fletxa Tortosa
30 de març de 2011, 08.12 h

S'han carregat el decret que concedia reducció de jornada als mestres majors de 55 anys.
Han deixat els mestres amb uns sous ridículs.
No ens podem posar malalts, no envien substituts.
Redueixen despeses, en quantitats monumentals...
Tindran la plantilla de mestres més vella des de la dictadura.
Podria seguir.
I...Ara ens hem de posar a parlar d'uniformes?. Què no té problemes la consellera?. Nosaltres a les escoles en tenim, i molts!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.