directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El primer quiosc digital en català comptarà amb 50 capçaleres a finals d'any

Es presentarà a la Fira del Llibre de Frankfurt

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) i la Generalitat signaran en breu un conveni amb l'empresa nord-americana Zinio que possibilitarà la creació del primer quiosc digital de publicacions periòdiques en català. La iniciativa permetrà que qualsevol internauta, des de qualsevol part del món, tingui accés als continguts i als fons de les diferents revistes i s'hi pugui subscriure a un preu més reduït que l'edició en paper. Es preveu que aquest quiosc, que es presentarà oficialment a la Fira del Llibre de Frankfurt, compti amb 50 capçaleres digitalitzades a finals d'aquest 2007.
quiosc appec revistes supermerCAT
Comparteix
   


Etiquetes
Aprofitar la interactivitat de les noves tecnologies per muntar el primer quiosc mundial de publicacions en català. Aquest és l'objectiu d'una iniciativa que començarà a caminar en les properes setmanes, i que a finals d'aquest any preveu tenir digitalitzades i penjades a la xarxa 50 capçaleres de temàtica diversa.

Segons ha explicat el president de l'APPEC, Lluís Gendrau, el tret de sortida d'aquest quiosc interactiu serà el conveni que se signarà en breu amb una empresa nord-americana (Zinio), que permetrà posar fil a l'agulla i digitalitzar 'no només les publicacions, sinó també els seus fons'. A més de l'aportació que hi farà l'Associació, el projecte comptarà també amb el suport de diversos departaments de la Generalitat, i dels editors de les capçaleres que han decidit fer aquest salt a Internet.

Els avantatges que oferirà el nou quiosc virtual als internautes són molts i diversos. 'A més d'accedir als continguts de les revistes, els internautes podran subscriure-s'hi a un preu més reduït que l'edició en paper, tenir accés als seus fons i consultar continguts addicionals, com fotografies, vídeos o talls de veu', ha ressaltat Pere Gendrau.

El secretari de Comunicació del Govern, Albert Sáez, ha valorat el projecte de l'APPEC com una 'oportunitat per arribar a nous públics'. Segons ha ressaltat, la digitalització 'obre una finestra nova, que cal aprofitar per posicionar les publicacions que s'editen en català'.

La presentació oficial del nou quiosc es farà a la Fira del Llibre de Frankfurt. Segons avança Gendrau, 'el projecte ens permetrà crear nous públics, aprofitant les noves tecnologies, sense abandonar l'edició en paper que es continuarà trobant als diferents punts de venda'.

La creació del quiosc virtual i l'aposta per la digitalització és un dels eixos pels quals passa la política cultural de l'APPEC. A més d'aquest, el seu president ha explicat que un altre dels punts d'actuació passa per 'reivindicar l'excel•lència i la qualitat de les capçaleres que apleguem', perquè ara com ara 'la quantitat' de publicacions ha arribat a un bon nivell.

Dins aquest full de ruta de l'Associació, Lluís Gendrau també ha insistit en què cal buscar la complicitat de l'Administració per 'crear un espai singular i un mercat propi' de les diferents publicacions. Buscant, això sí, la complicitat dels inversors privats a l'hora de contractar la publicitat de les seves pàgines.

SupermerCAT a Girona


L'anunci de la creació del nou quiosc virtual s'ha fet aquest dijous a Girona, coincidint amb la inauguració a la ciutat del SupermerCAT de revistes en català. Aquest quiosc itinerant, que recull 150 capçaleres en català, estarà ubicat a la plaça de la Constitució fins al proper dissabte 16 de juny.

El SupermerCAT ofereix al visitant un ampli ventall de temàtiques. Des de les publicacions d'informació general, fins a les més especialitzades (cultura popular, art, història, educació, economia, infantils, turisme, etc.). Aquesta és la tercera vegada que el SupermerCAT visita Girona, després que passés per la ciutat els anys 1997 i 2005. Coincidint amb la seva estada a la ciutat, s'han programat actes paral•lels com la presentació del número 11 de la revista 'Gavarres' o un espectacle infantil.

L'APPEC celebrarà aquest proper 2008 els seus 25 anys d'existència. Des que es va fundar, el nombre de capçaleres que aplega s'ha multiplicat per deu, passant de les quinze a les 150 que actualment es troben sota el seu paraigües.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.