directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La inversió estrangera directa a Catalunya supera els 3.900 milions, la més alta dels últims deu anys

'Invest in Catalonia' està gestionant 189 projectes que suposarien 6.500 milions d'euros

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La inversió estrangera directa a Catalunya s'ha situat en els 3.952 milions d'euros el 2010, gairebé el triple de la que es va registrar durant l'exercici anterior i la major en deu anys, segons dades proporcionades pel Registre d'Inversions Estrangeres del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç espanyol. Això ha fet que el pes de Catalunya respecte al conjunt de l'Estat s'incrementi des del 11% fins al 34%. 'Invest in Catalonia' ha materialitzat 34 d'aquests projectes. Actualment, aquesta institució, adscrita al Departament d'Empresa i Ocupació, gestiona 189 projectes, amb una inversió associada de més de 6.500 milions, la creació potencial de 14.260 llocs de treball i el manteniment d'uns altres 16.216.

Comparteix
   


Etiquetes
Catalunya ha rebut un 180% més d'inversió estrangera directa el 2010, segons les dades del ministeri. Per sectors, destaca sobretot el pes del transport i l'emmagatzematge i, en menor mesura, el de les activitats manufactureres, financeres, immobiliàries i d'energia elèctrica.

Un 96% de la inversió productiva a Catalunya prové de països comunitaris. Això significa que l'origen de les inversions s'ha concentrat i el pes de la UE ha crescut un 14%. Entre Madrid i Catalunya es concentra més del 75% del total de la inversió estrangera directa al conjunt de l'Estat. Les dades indiquen que Catalunya guanya pes el 2010 -passa del 11% al 34%-, mentre que el de Madrid disminueix (del 66% al 43%).



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.