directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Guardans recorda a CiU que no es va queixar quan Aznar va fitxar militants convergents

Després de renunciar al seu càrrec d'eurodiputat a Estrasburg

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Ignasi Guardans continua lliurant la seva particular batalla contra CiU després de renunciar aquest dimecres al seu escó a Estrasburg. El fins ara eurodiputat convergent assegurava ahir que Convergència l'ha tractat com un kleenex, i respecte al seu fitxatge pel Govern Zapatero, Guardans ha replicat a CiU que no es va queixar quan el govern de José Maria Aznar va fitxar i nomenar un secretari d'Estat i un director general que 'eren i encara són militants de Convergència'. Guardans, que divendres serà nomenat director general de l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA), ha volgut deixar la porta oberta a tornar a presentar-se com a candidat en futures eleccions, defensant que marxa al Govern espanyol per 'no distanciar-se de la responsabilitat pública' i mantenir la seva 'dedicació al servei públic'.

Comparteix
   

'CiU no va posar cap problema quan el primer govern d'Aznar va nomenar secretari d'Estat, amb Àlvarez Cascos i en temps del 'txapapote', un militant de CDC que continua sent-ho', ha recordat Guardans. 'I amb la majoria absoluta del PP sota la ministra Ana Pastor hi va haver un director general que va ser i és militant de CDC, però ningú no n'ha fet mai qüestió', ha retret als dirigents de CiU que l'ataquen per haver acceptat l'oferta de la nova ministra espanyola de Cultura, Ángeles González-Sinde.

Guardans respon a aquestes 'determinades persones' que 'per coherència amb el seu plantejant' s'hauria de fer 'una investigació interna a la Generalitat o a l'Ajuntament de Barcelona' per 'expulsar tots els militants de CDC que hi treballen'. 'Des d'avui jo ja no represento a CiU i un militant pot posar les seves energies al servei d'un projecte més ampli, sóc un ciutadà lliure i major d'edat, responsable dels meus actes i tinc llibertat de prendre les decisions que consideri', s'ha defensat en la seva última roda de premsa a Estrasburg el fins ara eurodiputat.

'No marxo amb cap tipus d'amargor, sempre he entès la política com un servei als ciutadans i no als aparells dels partits', ha assegurat Guardans, que demana als dirigents de CiU que 'expliquin per què els ha molestat' la seva decisió si 'l'administració general de l'Estat no és cap partit'. 'La millor manera que no t'afectin els insults és no creure't mai les lloances, és dels pocs missatges clars que li he llegit a Francesc Cambó i que m'he aplicat', ha afegit.

'Fent aquest pas dono bona prova del meu interès per seguir en el servei públic, tenia altres ofertes i si hagués volgut distanciar-me de la responsabilitat pública tenia possibilitat de fer-ho a Catalunya i a fora', ha defensat Guardans, deixant la porta oberta a tornar a presentar-se com a candidat en futures eleccions. 'El futur dirà i respondré el dia que arribi', ha afirmant subratllant la seva intenció de seguir dedicant-se 'al servei públic, al país i als ciutadans'. 'No faig cap proclama que aquí s'acaba la meva vida política, ni em sentiran dir juro que mai més no faré política, em preocupen els problemes del país', ha subratllat.

'Haurien d'aprendre a distingir la crítica legítima de l'insult'


'Alguns consideren que sóc més o menys inútil i altres creuen que puc fer bé meva feina', ha afirmat Guardans, que demana a Catalunya 'una mica més de maduresa política per distingir la discrepància de la falta de respecte'. 'El nacionalisme català pot discrepar de la decisió que he pres, però alguns haurien d'aprendre a distingir millor la crítica política legitima de l'insult i la falta de respecte', ha advertit Guardans, lamentant que en les últimes setmanes 's'han dit coses que no s'ajusten a la realitat i que van més enllà de la crítica política legítima i absolutament comprensible i passen a un terreny d'insult personal'. 'El problema no és si jo estic o no ferit, sinó la convivència a casa nostra. No podem tenir totalitarismes ni extremismes, ni d'un costat ni d'un altre', ha alertat.

Guardans ha reivindicat l'existència del ministeri de Cultura, tot i que CiU n'exigeix la supressió, i ha defensat González-Sinde. 'No vull qüestionar l'organització administrativa de l'Estat, no passaria res si fos d'una manera diferent, però crec que està bé que ara hi hagi aquest ministeri perquè dóna un missatge clar de compromís amb la cultura', ha argumentat el futur director general de l'ICAA. Guardans ha negat que la nova ministra de Cultura espanyola hagi signat 'cap manifest contra la llengua catalana'. 'Jo no donaria mai el meu suport ni posaria les meves energies al servei d'un projecte polític que ataques la llengua catalana, tinc una trajectòria ben clara i la ministra la coneix', ha assegurat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ignasi fletxa Vic
23 d'abril de 2009, 20.27 h

Sr. Guardans, hi una dita a Catalunya (suposo que encara recorda què és Catalunya) que diu: Qui té el cul llogat, no seu quan vol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.