directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consulta Barcelona doble fletxa

ERC vol que els parlamentaris catalans facin d'observadors el 10A

Anna Simó crida a crear una comissió 'transversal' de diputats perquè supervisi la consulta al costat de les personalitats internacionals

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Les diverses onades de consultes sobre la independència celebrades fins ara al país han comptat amb desenes de personalitats polítiques mundials supervisant el procés i exercint d'observadors internacionals. Recuperant aquest esperit i portant-lo més enllà neix la proposta que presentarà Esquerra al Parlament de Catalunya perquè, de cara al 10 d'abril, s'afegeixi als observadors internacionals una comissió 'transversal' de diputats de la Cambra catalana, per tal que els representants del país s'impliquin d'una manera més activa en la jornada de votacions. La portaveu d'Esquerra, Anna Simó, ha explicat que no és gaire lògic que 'venint a Catalunya observadors internacionals que són diputats d'altres països, no existeixi una presència de parlamentaris catalans en la consulta'.
anna simó, erc, esquerra, parlament
Comparteix
   


Etiquetes
Amb aquesta voluntat, Esquerra demanarà a la Mesa del Parlament que proposi 'una comissió transversal de diputats que també facin d'observadors', fet que 'seria un indicatiu molt clar a la ciutadania de participació'. Des d'Esquerra s'espera que la resta de partits s'acullin a la proposta.

Desenes d'observadors internacionals col·laboraran amb el 10A

Entre els observadors internacionals que ja han confirmat la seva presència el diumenge 10 d'abril a Barcelona cal comptar-hi el polític flamenc Jan Jambon, així com la possible visita de Bart De Wever, i en qüestió de dies Barcelona Decideix farà pública la resta de personalitats polítiques estrangeres que visitaran Catalunya per supervisar la consulta sobre la independència de la capital, un esdeveniment que s'espera que compti amb un ampli ressò de mitjans internacionals.

Cal recordar que a les darreres onades de consulta han visitat Catalunya representants de Còrsega (Jean Guy Talamoni), Escòcia (Grant Thomas), Sardenya (Claudia Zuncheddu, Gavino Sale), Flandes (Pieter Vandermoere, Luc Sevenhans) o Euskadi (Txelui Moreno, Lauren Uria, Jone Gorizelaya, Iñaki Agirrezabalaga). També han vingut representants de la Nova Caledònia, el Quebec o la Cabilia.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
roger fletxa gavà-mar
31 de març de 2011, 13.17 h

finàlment, hi hauran més "observadors" que votants.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa barna
31 de març de 2011, 10.10 h

La cosa és prou seriosa com perquè el parlament contesti favorablement, sinó malament ho tenim els catalans, que som els que veiem més clar quin és el camí a seguir per la nostrta supervivència


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.