directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 18:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Controls de la UE als viatgers que portin a la maleta més de 10.000 euros

L'objectiu és combatre el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Aquells que aprofitin els viatges per a blanquejar diners ho tindran més cru a partir d'avui. La Unió Europea ha decidit imposar controls a aquells individus que portin en efectiu més de 10.000 euros a sobre. L'objectiu de les noves mesures són combatre el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme. El càlcul, al ser diners no declarats és aproximat, però suficient per comportar un risc per als interessos comunitaris i nacionals.
euros molts diners feixos bitllets
Feixos de bitlles d'euros

Comparteix
   


Etiquetes
Per a molts de nosaltres el fet de pensar que es pugui viatjar amb més de 10.000 euros en efectiu a la butxaca és quelcom impensable. Però es veu que hi ha individus que si ho deuen fer. Per això, la Unió Europa imposarà controls a partir d'avui a aquells viatgers que viatgen carregats de bitllets de 500.

L'objectiu de les noves mesures són combatre el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme. Qualsevol viatger que es presenti a l'entrada o a la sortida de la UE amb aquests diners (o una xifra equivalent en altres divises o valors fàcilment convertibles, com xecs no barrats) ho haurà de dir a les autoritats duaneres, i aquestes podran retenir-lo si ho consideren sospitós.

L'actuació s'ha fet d'immediat després que un informe dels Serveis Duaners dels Estats membres exposin que els moviments de diners en líquid a l'entrada i a la sortida de la UE van ascendir a 1.350 milions d'euros (1.600 milions si es compten també xecs, títols i pedres i metalls preciosos) en només 6 mesos, concretament entre setembre de 1999 i febrer del 2000. El càlcul, al ser diners no declarats és aproximat, però suficient per comportar un risc per als interessos comunitaris i nacionals.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
17 de juny de 2007, 13.40 h

Pamplines!. Mireu: Es monta una seu d'un laboratori farmacèutic, per exemple, en un pais amb certa opacitat fiscal; ( no cal que penseu en Suissa, eh?)que ens fabrica uns productes que direm que son els únics que ens van bé i ens agraden, pagarem per ells un fotimer de calés, i aquest laboratori mare separará el preu real de la potinga del de la fuita de capitals. Ja heu tret la pasta com a senyors. Sols els pringats van amb els bitlleta al cim.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.