directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 de juliol de 2024 04:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

López Tena veu 'utòpic' que l'independentisme s'articuli en un sol partit i acusa ERC de voler-ne mantenir el monopoli

Considera que les consultes han servit per situar el debat independentista 'al centre de l'agenda política' de Catalunya

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El diputat de Solidaritat Catalana Alfons López Tena creu que és una 'utopia' considerar que la independència de Catalunya serà liderada per un únic partit. En una entrevista a El 9 Nou, el polític independentista afirma que s'han d'arribar a acords amb totes les forces de l'arc parlamentari per avançar cap a la plena sobirania de Catalunya, alhora que acusa ERC de tancar-se en banda per voler conservar 'el monopoli' independentista. En aquest sentit, López Tena ha destacat que actualment no hi ha cap diàleg amb el partit de Puigcercós, i ha criticat durament la ponència estratègica dels republicans de cara a les municipals, que, segons ell, considera il·legítim qualsevol projecte independentista que no sigui el seu. El diputat, d'altra banda, no s'ha volgut pronunciar sobre la consulta sobiranista a Barcelona del proper 10 d'abril, ja que, segons ha explicat, no s'ha de polititzar, encara que ha destacat la importància que han tingut les iniciatives de referèndum per posar la independència 'al centre de l'agenda política'.

Comparteix
   


Etiquetes
El diputat de SI considera que la idiosincràsia de Catalunya du a la creació de nombrosos partits que tenen un mateix objectiu. 'Catalunya és així' afirma López Tena, que creu que la tolerància amb les discrepàncies internes dels partits catalans és molt poca, per la qual cosa neixen partits tan fàcilment. Davant d'aquest panorama, el polític independentista veu 'utòpic' que l'independentisme s'articuli al voltant d'una única força política malgrat els esforços que, segons ell, fa ERC per mantenir-ne el monopoli. En aquest sentit, Tena ha criticat la ponència estratègica de la formació de Puigcercós de cara a les municipals, que considera 'il·legítima' qualsevol proposta independentista que no sigui la seva.

Al marge del 10A
Alfons López Tena, responsable de la consulta celebrada a Osona el 13 de desembre de 2009, es vol mantenir al marge del referèndum que el proper 10 d'abril es celebrarà a Barcelona ja que el seu càrrec polític li ho impedeix. Així s'expressa el diputat de SI, que considera que l'èxit de les consultes s'ha basat en la percepció per part del poble que les plataformes no han estat controlades per cap partit polític. No obstant, Tena sí que ha parlat de la importància de les iniciatives de referèndums que s'han anat fent a Catalunya durant el darrer any i mig, i ho ha considerat important per situar l'independentisme 'al centre de l'agenda política'.

Sense Laporta, la mateixa visibilitat
El polític independentista ha tret ferro a la marxa de Laporta de la formació, i ha assegurat que SI mantindrà la mateixa visibilitat i que conserva intacta la seva aposta per trencar la pau de l''oasi català' com així ho van anunciar en els passats comicis al Parlament de Catalunya. No obstant, Tena ha desvinculat la seva picabaralla amb Duran de la feina per fer notòria la presència de SI al Parlament, i ha afirmat que 'si ell vol guerra, la tindrà'.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
2 d'abril de 2011, 08.34 h

#26 Tinc molt clar de qui parlo ( vaig treballar amb ell al referèndum del 13 D a Osona), ho tinc tan clar que per això dic que és independentista ( cosa que ell nega dels altres) i que és un pencaire, igual que dic això amb coneixement de causa) dic que és prepotent i que si vol fer de polític que faci propostes polítiques i parli de política, per fer política no cal desqüalificar als que el dia D a la hora H votaran igual que tu i encara menys fer atacs personals ( a qui sigui) al ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Pereeldigne fletxa Granollers
2 d'abril de 2011, 01.04 h

Ja n'hi ha prou, no creus que ja n'hi ha prou dels teus comentaris. Tothom pot tenir una part de raó en les seves argumentacions i no crec que les hagis de contestar totes. No ets el moderador del fòrum.

Dit això, penso que el Tena s'ha passat en el seu discurs contra ERC. Sembla que li faci nosa que la força majoritària de l'independentisme existeixi. A aquest senyor se li ha de dir clar i català que sense ERC no hi pot haver independència, a veure si se li fica al cervell aquesta obv... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
ja n'hi ha prou fletxa Paisos Catalans
1 d'abril de 2011, 23.41 h

#25 Totalment d'acord amb tu!
I et dire que no crec cegament en cap persona pero em molesta i molt el safareig, la critica i mentida constants, amb tot el que tenim per fer, d'entrada donar una bona imatge i mostrar qui i com es el poble catala.
Ara tenim feina a fer, ni es moment ni hauriem de rebaixar-nos a aquest comportament que no ens ajuda en res.
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
ja n'hi ha prou fletxa Paisos Catalans
1 d'abril de 2011, 23.34 h

#24 Tens clar de qui parles? absolutament NO! jo podria dir el mateix de uns quants dirigents...
No podeu, ningu no pot ficar a tothom en un mateix sac, es prepotent i ridicul. Molts no hem tingut a ERC com a opcio real, molts s'han estimat votar a CIU abans que votar ERC, no sigueu tant prepotents no fileu tant prim amb els altres, teniu un melic molt maco, pero no es l'unic.
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Josep-Lluís fletxa BARCELONA
1 d'abril de 2011, 22.49 h

Caramb, amb els de ScxI... Com us poseu!!!

Veiem, tots tenim les nostres opinions. Uns confien plenament amb “polítics” com del que parlem, i altres desconfiem plenament de aquest “polític”. Però, no cal que ens “fem sang”.

Sembla que tots volem una Catalunya amb Estat. Doncs, tranquils companys, que tenim temps i feina per a força anys. Així, que ben segur que ens trobarem al camí i per arribar-hi ho haurem de fer plegats. Tots junts. Encara que sigui des de diferents forma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
1 d'abril de 2011, 22.29 h

Sort entenim d'en Tena, una persona que ha decidit fer el salt a la política i que no s'entera que el que volem és que parli de política, que faci propostes i que deixi de fer atacs personals a gent que porta anys treballant per millorara el país, és fàcil criticar i no donar solucions, és miserable voler enfrontar a gent que treballa per el mateix que tu i es mesquí utilitzar a la gent per aconseguir autosatisfer el teu ego.
Ningú nega la capacitt de treballar, ni l'independentisme i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
ja n'hi ha prou fletxa Paisos Catalans
1 d'abril de 2011, 21.14 h

#21
Jo i molts mes treballant per l'independentisme sense cognoms ni afiliacions, segurament tots aquests que durant anys hem treballat en silenci tampoc hem fet res, no formem part, i es que no som d'ERC, es clar.
Apa a fer safareig i a criticar, que aixo fa molt per la nostra lluita. També podria rebaixar-me a aquest nivell vostre i no pensar en la meta ni treballar per ella, ans al contrari treure tots el moments irracionals, totes les barbaritats, que no son pocs dels vostres dirigents!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Mireia fletxa Tarragona
1 d'abril de 2011, 20.26 h

"si ell vol guerra, la tindrà" Mare meva, el mil homens del parlament!!! Després d´anar contra Duran i Lleida i de que aquest pasara d´ell olimpicament, ara diu que si vol guerra. Va contra ERC, parla d´en Laporta...li queda algú més? Com bé diuen per ahí, trevalli i deixe de donar per sac a altres diputats i a altres formacions, malgrat quan alguna t´ha convidat a la unitat i l´has rebutjat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
mario fletxa barna
1 d'abril de 2011, 19.39 h

Perquè critiques tant ERC?, on eres tu quan Esquerra estava sola davant el món defensant els interessos de Catalunya i la seva Indepedència.
Les tebes bravates només et perjudiquen a tu, com a polític i persona. M'has decepcionat tot.
Esquerra sempre a sumat i ha donat la mà a qui es volgués apuntar per portar Catalunya endavant, sempre que vulgui un Estat pròpi pels catalans.
Quina PENA! TENA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Josep-Lluís fletxa BARCELONA
1 d'abril de 2011, 16.36 h

Sr. Super López, el únic que aquí es tanca en banda és SCxI, o millor dit: Vostè. I això de “considera il·legítim qualsevol projecte independentista que no sigui el seu”, és justament el que pensa vostè.

I de mantenir-se al “marge” del A-10 i no fer comentaris, no és estrany després de sortir-ne “escaldat”. I del Laporta, és clar que no sigui important, ja l'han utilitzat i tenen escons per una legislatura... I l'afer Duran-Tena, “si vol guerra, la tindrà”... amb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Els sabaters que facin sabates i els turistes que ajudin a millorar la vida de tots

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.