directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Una de cada quatre persones amb una feina temporal no sap quin tipus de contracte té

Les dades les ha ofert una enquesta realitzada per la Conselleria de Treball

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'enquesta també revela que les persones que decideixen el seu horari, és a dir, que tenen flexibilitat horària, treballen més hores que els que tenen un horari rígid. D'aquestes i altres dades, la conselleria de Treball podrà observar la situació real dels treballadors i poder aplicar les polítiques adequades per reduir les mancances, tant les de conciliació com les de desconeixement dels contractes, o les de seguretat i salut en el treball, que també es detecten a l'enquesta.
treballadors fabriques fabrica feina
Treballadors en cadena

Comparteix
   


Etiquetes
La consellera de Treball, Mar Serna, ha presentat aquest divendres els resultats de la primera Enquesta de Condicions de Treball de Catalunya (ECTC), de la qual es desprèn que una de cada quatre persones que tenen un contracte temporal no saben de quin tipus és, això és, no saben si és d'obra o servei, eventual, interinitat o d'altres tipus. L'enquesta també revela que les persones que decideixen el seu horari, és a dir, que tenen flexibilitat horària, treballen més hores que els que tenen un horari rígid. Mentre que els treballadors que decideixen el seu horari treballen una mitjana de 43,3 hores a la setmana, els que tenen un horari rígid ho fan 39,5 hores.
Aquesta enquesta s'ha realitzat a 3.127 persones d'arreu de Catalunya per conèixer la percepció que tenen de la seva feina. Tots els empleats són per compte aliè i estan donats d'alta a la Seguretat Social. D'aquí a uns mesos també es disposarà d'una ECTC sobre la percepció dels empresaris.

Altres conclusions que es deriven de l'enquesta són que 'encara manca un repartiment de les tasques familiars', ha explicat Serna, és a dir, que cal més 'conciliació laboral i familiar', ja que un 28,3% de les dones que treballen a temps parcial ho fa per tenir cura de la llar, mentre que el percentatge d'homes que fa el mateix és del 0,4%. La raó més important per treballar a temps parcial de forma voluntària entre els homes és per destinar temps a estudiar o seguir una formació. El percentatge d'homes que així ho manifesten és un 36%, mentre que en el cas de les dones només ho són un 16,8%.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.