directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras alerta als eurodiputats que el dèficit fiscal català amenaça també el creixement d'Europa

Els envia una carta arran del debat encetat pel 'Financial Times' i 'The New York Times' demanant-los suport per limitar el dèficit fiscal català

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

L'eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha enviat avui una carta (pdf) als 736 diputats al Parlament Europeu per demanar-los suport per limitar el dèficit fiscal que pateix Catalunya, 'pel bé de l'economia europea'. Enmig del debat internacional encetat pel Financial Times i The New York Times, Junqueras demana als seus col·legues europeus que es posicionin a favor del corredor mediterrani i de totes les decisions que afectin l'Estat espanyol que es prenguin amb criteris econòmics i no únicament polítics, perquè 'la ineficiència espanyola (...), a més de perjudicar Catalunya, suposa un greuge per a Europa, en tant que l'escanyament fiscal o la manca de suport al corredor mediterrani, que connecta l'eix logístic des d'Oslo fins Algesires, amenaça el dinamisme econòmic, present i futur, d'una de les regions motor d'Europa.'
'Cal entendre que el dèficit fiscal, a més de perjudicar Catalunya, suposa una amenaça al dinamisme econòmic, present i futur, d’una de les regions motor d’Europa', afirma Junqueras.

En la missiva, també els recorda que l'Estat espanyol no ha aprofitat els 6.000 milions d'euros anuals dels fons de cohesió ni els 12.000 milions d’euros anuals del dèficit fiscal català durant els darrers 25 anys per crear les bases d'una economia productiva.

'L'anomenat miracle econòmic espanyol dels últims 25 anys no hauria sigut possible sense la rebuda dels fons de cohesió europeus (aproximadament 6.000 M€ anuals de mitjana) i el dèficit fiscal de Catalunya (aproximadament 12.000 M€ anuals); en conjunt, equival a un 3% del PIB anual espanyol durant aquest període', els explica.

Contràriament, també els fa veure que l'economia catalana presenta tot un seguit d'indicadors positius, com són el fet que 'el model econòmic de Catalunya compta amb una base industrial sòlida i una estructura productiva de futur, basada en les noves tecnologies i la investigació; l'eficiència catalana està per clarament per sobre la mitjana espanyola, i es situa al nivell europeu. Mostra d'això en són les dades macroeconòmiques: en ple context de crisi, les exportacions han crescut prop d'un 18%; la UE l'ha reconegut com l'espai econòmic més emprenedor de la Unió amb el regional Award; a més, se situa en la quarta posició en l'índex de citacions en revistes científiques a nivell mundial'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
mario fletxa barna
4 d'abril de 2011, 11.24 h

El nostre Mestre, s'hauria d'escoltar sempre i amb reverència i donar-li suport incondicional.
Gràcies Oriol per les lliçons que ens dones contínuament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jaume fletxa Badalona
2 d'abril de 2011, 10.43 h

Bona feina, Oriol! Fes conèixer a tota Europa el que ens està passant i que comparin la sagnia fiscal que patim amb el màxim que suporta qualsevol "land" o quelsevol altra "regió" econòmicament potent respecte del seu govern central. Repeteixo: Bona feina, Oriol!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ANTON fletxa san jose
1 d'abril de 2011, 23.14 h

El conflicte Catala s´ha de donar a coneixer a Europa, ja que si ho fem be, en un proper futur no s´extranyaran cuan proclamem l´ independencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Voltaire fletxa rias Baixas
1 d'abril de 2011, 19.04 h

Oriol: no hauries de defensar una infra-estructura de la que només Escanya en treurà profit!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.