directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els estudiants antiBolonya anuncien una manifestació per les sis de la tarda

Ocupen les seus del Comissionat d'Universitats, ERC i el Banc Sabadell · Es queden a les portes de la seu del PSC

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els estudiants han reiniciat les seves protestes contra l'aplicació del Pla Bolonya a les universitats. Una manifestació sortirà de la plaça Universitat de Barcelona a les sis de la tarda. Aquest matí una quarentena de joves i un professor han ocupat l'oficina del Banc Santander del Passeig de Gràcia de Barcelona per denunciar la 'complicitat entre els bancs i les universitats' i hores més tard també s'han iniciat protestes a les seus del PSC i ERC també a Barcelona. Una vintena d'estudiants han ocupat poc abans de la una del migdia la seu del Comissionat d'Universitats. Els estudiants s'han col·locat barrant el pas en una escala de l'edifici, formant una barrera amb l'ajuda d'uns tubs de plàstic, a dins dels quals hi han col·locat els braços. Els estudiants es mobilitzen coincidint amb la cimera de ministres de la UE que se celebra a Lovain (Bèlgica) on s'ha avaluat amb un 4 sobre 5 la situació de l'aplicació de Bolonya a l'Estat espanyol.

Comparteix
   

Els estudiants consideren que el PSC 'és un dels principals responsables de la privatització de la universitat' i destaquen la 'responsabilitat directa' d'ERC en l'aplicació de Bolonya, personificant en el conseller d'Universitats, Josep Huguet. Tant al carrer Nicaragua (PSC) com a Calàbria (ERC) els estudiants es mantenen concentrats a l'entrada de les seus. A l'oficina del Banc Santander de passeig de Gràcia, de Barcelona, els manifestants han penjat una pancarta que diu 'Vosaltres colonitzeu el coneixement, nosaltres ocupem les vostres seus'.

Cimera de ministres de la UE


D'aquesta manera els estudiants reprenen les mobilitzacions contra l'aplicació del Pla Bolonya a les universitats coincidint amb la cimera de ministres d'Educació de la UE per avaluar el procés de Bolonya. El ministre espanyol ha afirmat que està 'raonablement satisfet' amb l'avaluació del 4 sobre 5 que s'ha atorgat a l'Estat espanyol. Gabilondo ha volgut separar el procés de les protestes dels estudiants, que precisament s'han manifestat a la ciutat belga, assegurant que Bolonya no tracta dels temes dels que es queixen els estudiants.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Mad Pal fletxa Banyoles
28 d'abril de 2009, 16.20 h

I encara no han cessat la Palmada!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.