directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 21:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El Suprem torna a rebutjar els arguments de Camps per invalidar el títol de Filologia Catalana

El sindicat de Treballadors del País Valencià recorda que amb aquesta són ja 37 les sentències que avalen l'equivalència de la titulació

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El Tribunal Suprem ha tornat a rebutjar els arguments de la Generalitat Valenciana per invalidar el títol de Filologia Catalana a l'hora demostrar coneixements de valencià en el procés d'oposicions al professorat, segons ha informat el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) a través d'un comunicat. El sindicat remarca que ja són 37 les sentències de diferents instàncies (Constitucional, TSJ valencià i Suprem) que avalen l'equivalència de la titulació i 'la validesa del nom llengua catalana per referir-se a la llengua pròpia del País Valencià'. STEPV però lamenta l''obsessió anticatalana de Camps que obliga als seus serveis jurídics a fer uns recursos sense fonament'. 
Dues noves sentències avalen el títol de Filologia Catalana per acreditar coneixements de valencià necessaris per opositar a una plaça de professor al País Valencià. El govern valencià ha presentat diversos recursos contra la decisió del Suprem de validar que qualsevol llicenciat en Filologia Catalana, titulat arreu de l'àmbit lingüístic, quedi exempt de fer la 'prova de valencià' en les convocatòries valencianes d'oposicions al professorat.

Segons STEPV, amb les continues resolucions, el Suprem avala la unitat de la llengua i la denominació de llengua catalana equivalent a la llengua pròpia del País Valencià, definida com a 'valencià' al seu estatut.

En opinió del sindicat, ara la novetat d'aquestes dues resolucions del Suprem és 'el ridícul del govern del senyor Camps' perquè el Tribunal Suprem 'afirma reiteradament que el govern valencià aporta com a única i exclusiva base del recurs la suposada infracció de l'article 7.1 de l'Estatut d'Autonomia valencià', que assegura que els dos idiomes oficials al País Valencià són el valencià i el castellà.

El Suprem, segons indica STEPV, creu que el recurs que fa la Generalitat Valenciana 'no compleix ni tan sols els mínims arguments legals necessaris perquè prosperi'. El Suprem també critica que el recurs no està fonamentat jurídicament i que es limita a repetir el que ja havia dit i que, a més, 'no discuteix sinó que comparteix els arguments de la sentència contra la qual recorre'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Josep Blesa fletxa València
3 d'abril de 2011, 23.32 h

#11. Otger, entenc el teu malestar. Sí, som la puta d'España, no pas de Castella. I España sap un parell de coses que nosaltres ignorem. Que aquesta nació sempre s'ha colonitzat des del sud fins al nord. I segona: que els cal tallar, com siga, qualsevol lligam entre València i Barcelona. Els Valencians i els Illencs, certament votem, en general PP, español. Si filem una mica fi veurem que els PP's illencs i valencians no són 'exactament' igual que els españols, tot i que puga semblar-ho... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
3 d'abril de 2011, 10.05 h

#10 El terme "Reich"era una ironia,company,és clar que estic a favor de l'unió dels tres regnes,el motiu de la meva queixa era la permanent majoria absoluta dels peperos a València,i a part d'altres,un motiu és la desunió de les forces nacionalistes.Demano disculpes als que m'hagin maliterpretat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Almogaver.cat fletxa Despertaferro
3 d'abril de 2011, 05.07 h

Disculpa'm Otger Perque penso que has parlat (en aquest cas, i al meu entendre, de forma no del tot acertada.)
Es cert (al menys aixo crec) lo que ens diu en J.Blesa. Sense la valuosissima aportació dels nostres germans dels PPCC de Mallorca i València nostra cultura, Pàtria i desig de ser lliures, serie molt mes minsa.
Personalment penso que som un mateix poble, que ens han separat (inclús amb una colonial i del tot il·legal constitució,amb un TC Tribunal Colonial que torbadament, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
OTGER fletxa PAÏSOS CATALANS
3 d'abril de 2011, 01.24 h

#4 Si tant feu pel "Reich"pancatalanista com és que seguiu sent la puta de castella?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Almogaver.cat fletxa Despertaferro
2 d'abril de 2011, 14.47 h

Completament d'acord amb en Josep Blesa... I no ens oblidem al mestre se Sueca en Joan Fuster (el mestre de tots) Que es el Mahatma (la Gran anima) per els PPCC, com Ghandi ho fou a la Índia.

Tot i aixo es molt però molt perillós lo que fa València (ciutat), al voler imposar sa blavera Senyera a tot el País València. Dubto que heroiques ciutats com Gandia o Dénia o Borriana; Alcoi o Xàtiva; Sueca o Morell; Alzira o Castelló, Alacant, Elx... per dir-ne sols algunes s'hi avinguin.
Tamb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Josep fletxa Barcelona
2 d'abril de 2011, 14.39 h

Que trist ès tenir que discutir el color del suc de taronja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
2 d'abril de 2011, 13.43 h

I què té a veure aixó que he dit jo amb el que dius tu...
Insisteixo: ???????????????????????????????????????????????????????????????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
2 d'abril de 2011, 13.18 h

Catalans, Valencians i Mallorquins som germans i els tres pobles varem perdre la mateixa guerra, la gent i prohomes de tots tres i la nostre unio son els que ens fan grans


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Josep Blesa fletxa València
2 d'abril de 2011, 13.05 h

Senzill Iaio, no et faces el despistat. El vila-realenc diu amb mala bava allò que ens ha passat als teus compatriotes Sénia ençà i mar enllà. En l'època de Pujol s'estilà la no-intervenció al sud de La Sénia o a les Illes. Ja s'ho faran ! , n'era la consigna. Com si els que estem a banda i banda del riu fórem societats diferents. Som una societat amb lleis diferents. O els de les illes o la Catalunya del Nord o els d'Andorra. Durant molts segles, i especialment el XX hem estat els de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 d'abril de 2011, 12.21 h

?????????????????????????????????????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.