directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic assegura que la vaga ha estat un 'èxit rotund'

Xifren la participació en un 70% de professors i 90% d'alumnes

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha qualificat d''èxit rotund' el seguiment de la vaga convocada per aquest dimarts al País Valencià contra la política educatiuva del conseller Alejandro Font de Mora. Des de la Plataforma situen el seguiment en un 70% de professors i 90% d'alumnes, mentre que la conselleria d'Educació rebaixa les xifres fins al 21% de docents (dades del 53% dels centres), sense oferir dades del seguiment entre l'alumnat. La Plataforma assegura que és una 'vaga de la societat' contra la política 'nefasta' del PP que arriba després de mesos intentant negociar amb el conseller sense arribar a resoldre res. Per aquest vespre hi ha convocades més mobilitzacions a les 19 h davant el Palau de la Generalitat a València i davant el Servei Territorial a Alacant i Castelló.
vaga ensenyament valència
Comparteix
   

Des de la Plataforma asseguren que fins i tot hi ha uns 40 centres totalment tancats que només compleixen els serveis mínims i no tenen cap alumne. A més, afirmen que les xifres que ha donat la conselleria són irreals ja que només contemplen el 53% dels centres i a més només hi consten els professors que van informar prèviament que farien vaga, tot i que no estan obligats a comunicar-ho. D'altra banda acusen alguns centres de 'manipulació' per programar exàmens per avui sense donar opcions a repetir-los per evitar l'absència dels alumnes.

Una vaga ajornada per les promeses de diàleg

La vaga s'ha convocat davant la negativa del conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, a negociar cap dels 10 punts que li exigia la comunitat educativa. La Plataforma ja s'havia de mobilitzar a finals de l'any passat, però llavors van anul·lar la vaga davant les promeses de diàleg del conseller Font de Mora. La Plataforma considera que aquell gest va ser un 'farol' i promou avui manifestacions a les principals ciutats del País Valencià. Entre les reivindicacions de la Plataforma hi ha la demanda de més professorat, educadors, fisioterapeutes i personal docent. També demanen polítiques contra el fracàs escolar i s'oposen la voluntat del PP valencià per tal d'impartir Educació per a la Ciutadania en anglès.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.