directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 11:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Primera tancada d'estudiants antiBolonya a la URV

També una quinzena d'estudiants es queden a dormir a l'Institut Lluís de Peguera de Manresa

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els estudiants de la URV han decidit unir-se a les tancades d'altres universitats catalanes i aquesta nit la passaran, per primera vegada, tancats al Campus Catalunya, seu de les facultats de Jurídiques oi Lletres. Els estudiants s'han reunit aquesta tarda en assemblea i han decidit iniciar una tancada pacífica al pati central del Campus. Activitats com un taller de pancartes, visionat de diverses pel·lícules i una xerrada sobre educació ompliran aquesta primera nit reivindicativa que vol ser una 'contracimera' ala cimera europea que se celebra aquests dies a Bèlgica. La intenció dels estudiants és romandre tancats el temps que duri la cimera oficial.

Comparteix
   

Aproximadament una vintena d'alumnes de la URV, encapçalats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), passaran la nit al pati central del Campus Catalunya de la URV, a Tarragona. Els estudiants són conscients que la seva capacitat de mobilització no té res a veure amb la de les universitats de Barcelona però tot i així confien que la seva acció serveixi com a pressió per a què els ministres d'Educació que es reuneixen en una cimera a Bèlgica tinguin en compte les reivindicacions estudiantils.

Els estudiants consideren que no se'ls ha tingut en compte en el procés d'el·laboració de les noves normatives que regiran el panorama universitari d'Europa els pròxims anys i creuen que cal tornar a treure al carrer el debat sobre l'anomenat pla Bolonya.

Els estudiants apunten les seves queixes cap a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) perquè creuen que no s'ha negociat amb la comunitat educativa sobre els canvis que s'estan produïnt en l'àmbit educatiu. Més a prop, també es troben en el punt d emira dels estudiants el conseller d'Universitats, Josep Huguet, la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, i el conseller d'Interior, Joan Saura, aquest últim per les càrregues policials de la polèmica manifestació de Barcelona.

També a Manresa

Una quinzena d'estudiants fan aquest dimarts a la nit una dormida a l'Institut Lluís de Peguera de Manresa per mostrar el seu rebuig contra la implantació de l'Espai Europeu d'Educació Superior. La dormida ha de servir per posar el punt i final a la tancada 'pacífica' organitzada per l'assemblea d'estudiants del centre amb l'objectiu de posar damunt la taula un debat obert sobre el Pla Bolonya. La jornada ha transcorregut amb normalitat, segons han explicat els estudiants, alguns dels quals tenen previst assistir aquest dimecres a la manifestació que hi ha convocada a Barcelona, segons ha dit Clàudia Sorinas, en representació de l'assemblea d'estudiants del centre manresà.

La jornada reivindicativa ha començat a primera hora de la tarda amb una assemblea i ha seguit amb xerrades i tallers. Les activitats han acabat amb l'acció pacífica de dormir al centre per part d'una quinzena d'estudiants que han d'acabar de passar aquest nit al gimnàs de l'institut.

Clàudia Sorinas, de l'assemblea d'estudiants, explica que tenen el consentiment del director del centre i que aquest dimecres alguns alumnes assistiran a la manifestació que hi ha convocada a Barcelona.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.