directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

480.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana per l'1 de Maig

S'espera sol a partir de divendres a la tarda

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, faran un dispositiu especial de circulació amb motiu de la festivitat de l'1 de Maig a partir de les 15.00 h d'aquest dijous 30 d'abril, que es mantindrà fins ales 24.00 h del diumenge 3 de maig. Prop de 480.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona durant l'operació sortida de dijous a la tarda i al llarg de divendres al matí. La tornada es concentrarà durant la tarda de diumenge i s'espera una afluència de més de 190.000 vehicles. Enguany el comportament del trànsit d'aquests dies de festa de pot ser diferent que l'any passat perquè el 2008 el pont era de quatre dies.
embús, cotxes, autopista, tornada
Comparteix
   

Durant els darrers mesos, els indicadors de trànsit apunten a un descens de la mobilitat al conjunt de la xarxa viària catalana, tant en dies laborables com en cap de setmana. Tal com va succeir en l'operació especial de trànsit de Setmana Santa, el SCT preveu que la mobilitat d'aquests dies de festa de l'1 de Maig es redueixi un 5% respecte de les dades registrades l'any passat en el mateix període.

El SCT preveu que es poden registrar problemes de mobilitat sobretot el dijous 30 d'abril entre les cinc i les nou del vespre, el divendres 1 de maig entre dos quarts d'onze i dos quarts de tres de la tarda i el diumenge 3 de maig entre les cinc de la tarda i les nou de la nit pel qeu fa a l'operació tornada.

Pel que fa a l'operació sortida, el SCT preveu que el trànsit es concentrarà a l'A-2 a Cornellà i entre Abrera i Esparreguera en sentit Lleida, a l'AP-7 entre Mollet i La Roca del Vallès en sentit Girona i a Roda de Barà en sentit Amposta, l'N-340 entre El Vendrell i Torredembarra i la C-58 entre Barcelona i Ripollet en sentit Terrassa. Les vies més afectades per l'operació tornada seran l'A-2 entre el Bruc i Esparreguera en sentit Barcelona, a l'AP-7 entre Sant Celoni i La Roca en sentit Grnollers i entre Sant Sadurní d'Anoia i Gelida en sentit Martorell, i a la C-32 a Sitges i entre Viladecans i Sant Boi en sentit Barcelona.

L'1 de Maig és la primera festivitat després de les vacances de Setmana Santa i marca la transició entre la mobilitat hivernal i la pròpia de l'estiu. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, s'esperen pluges dijous a la tarda i divendres al matí, però, en canvi, divendres a la tarda, dissabte i diumenge predominarà l'ambient assolellat i les temperatures seran més altes en general. El temps serà decisiu a l'hora d'escollir les destinacions i pot afavorir majoritàriament l'elecció dels desplaçaments cap a les zones costaneres del litoral català. Tot i que el fet que encara hi poden haver pistes d'esquí obertes pot fer que alguns conductors es decantin cap a les destinacions de muntanya i l’interior.

Cal tenir en compte que s'estan fent obres en alguns punts de la xarxa viària catalana. A la demarcació de Girona es fan obres d'ampliació del tercer carril de l'AP-7 en el tram Maçanet-Riudellots-Medinyà i un desviament de calçada a la N-II a Vilamalla. A Barcelona les obres són per desdoblar la C-17 entre Centelles i Ripoll i desviar la calçada a l'A-2 a Cornellà. A la demarcació de Tarragona s'està construïnt l'A-7 sobre l'antic traçat de la N-340.

A banda d'això, aquest cap de setmana se celebra l'Open d’Espanya de Golf al PGA Golf Club de Catalunya a Caldes de Malavella, on s'espera la visita d’unes 12.000 persones diàries del 30 d'abril al 3 de maig. Per aquest motiu, el SCT establirà algunes mesures per minimitzar possibles afectacions a l'A-2 i la N-IIa a l'altura de Caldes.

Per altra banda s'han establert restriccions per als vehicles pesants de més de 7.500 kg de MMA durant tot el pont excepte dissabte. Com és habitual, només en quedaran exempts els vehicles que transporten escombraries, bestiar viu, llet crua, aigua de consum humà, servei de correus i distribució de premsa diària. Aquestes mesures complementaran la feina de gestió del trànsit duta a terme durant el pont.

En col·laboració amb el SCT, els Mossos d'Esquadra establiran un dispositiu especial, que s'iniciarà a les 13.00 h del dijous i finalitzarà a les 24.00 h del diumenge. Durant aquests quatre dies, desplegaran 1.598 agents, amb una mitjana diària que oscil·larà entre els 477 de dijous i els 340 de diumenge, i intensificaran la seva presència a les vies d’entrada i sortida dels grans nuclis urbans i a les zones turístiques.

Amb l'objectiu de reforçar la sensació de seguretat i control, establiran 279 punts de presència preventiva a peu de carretera i 56 punts de regulació de trànsit. També han previst un total de 1.111 controls: 377 d'alcoholèmia i drogues, 300 de casc i cinturó, 215 de transports i 219 de velocitat, que es concentraran fora de les franges horàries de màxima afluència de trànsit tot prioritzant la mobilitat. A més, els agents vetllaran perquè s'acompleixin les restriccions que afecten els vehicles pesants, i es coordinaran amb el SCT per dur a terme la vigilància de les carreteres des de l’aire.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.