directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Zapatero anuncia que no serà el candidat del PSOE a les pròximes eleccions espanyoles

El PSOE obrirà un procés de primàries per escollir el seu substitut després del 22M

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat aquest dissabte al Comitè Federal del seu partit que no repetirà com a candidat a les pròximes eleccions espanyoles, tot i que té la ferma determinació d'esgotar la legislatura. Ha proposat que sigui el Comitè Federal qui després del 22M fixi el moment d'activar el procés de primàries previst als estatuts del partit per escollir la candidatura als pròxims comicis. Entre els possibles candidats a substituir-lo hi ha el vicepresident espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba i també la ministra de Defensa Carme Chacón, que ja ha fet un pas endavant postulant-se pel càrrec. El president espanyol ha assegurat que fins al final de la legislatura seguirà treballant i 'complirà els compromisos que ha assumir'. També ha demanat als seus companys de partit que 's'aboquin' a les eleccions del 22M.
El secretari general del PSOE ha fet l'anunci a l'últim Comitè Federal del partit abans de l'inici dels actes de precampanya que estrena ell mateix aquest diumenge a Múrcia. D'aquesta manera esvaeix les 'incerteses' que segons ha admès ha generat aquesta qüestió aquests últims mesos i que amenaçaven en contaminar la campanya de les eleccions autonòmiques i municipals.

Primàries
La seva marxa dóna pas a un procés de primàries que començarà tan bon punt s'hagin celebrat les eleccions. 'El mecanisme del dit simplifica molt les coses però no és el nostre ni el de la majoria de la societat espanyola', ha recordat el president espanyol, que ha proposat que després de les eleccions sigui el Comitè Federal del PSOE qui fixi el moment d'activar el procés de primàries previst als estatuts del partit per escollir la candidatura as les eleccions generals'.

Zapatero ha demanat als membres del partit que no se submergeixin encara en el debat de la successió i abordin primer la batalla de les municipals. 'Us demano a tots que respectem els temps i els procediments perquè la nostra fortalesa prové del respecte als processos i que els activem quan correspongui', ha dit.

També ha demanat que, quan es produeix, el procés sigui net, perquè fer primàries 'implica ple respecte i actitud lleial amb els temps, amb la concurrència d'una diversit6at de candidatures si es produeix i amb els resultats del procés'. També ha reclamat al guanyador que tingui 'voluntat integradora' de 'sumar'.

Esgotar la legislatura
Segons Zapatero, ha escollit aquest moment perquè encara queda un any per esgotar la legislatura, un termini que 'permet assumir amb naturalitat i responsabilitat la posada en marxa més convenient' del procés de primàries, i perquè el candidat tingui temps per presentar el seu projecte polític.

Zapatero ha assegurat que els set anys que porta a La Moncloa no l'han fet canviar d'idea respecte al convenciment amb què va accedir a la presidència que dues legislatures és el temps màxim per ocupar aquest càrrec.

El president espanyol ha reiterat que té intenció d'esgotar la legislatura i ha instat el seu partit a 'bolcar-se' a les eleccions autonòmiques i municipals 'on està en joc el dia a dia de l'Estat social' i 'la sensibilitat dels serveis públics'. 'Són eleccions on hem d'anar de cara a la trobada amb els ciutadans i a debatre amb els adversaris', ha dit.

Per això ha demanat als membres del seu partit que aprofitin els debats electorals per defensar les reformes que ha impulsat el seu executiu i ho facin. 'Demostrarem un cop més qui som i com som: un projecte profundament arrelat a la societat espanyola'



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
2 d'abril de 2011, 20.40 h

Les noticies del pais vei...... ni fu ni fa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.